Home
Blog
Bestemmingen
Top 5 fijnste eilanden van Indonesië

Top 5 fijnste eilanden van Indonesië

op 26 juni 2015
1 minuut leestijd
Top 5 fijnste eilanden van Indonesië

Nog geen plannen voor de komende zomervakantie? Ga eilandhoppen in Indonesië! Wij hebben de leukste alvast voor je op een rijtje gezet.

1. Vriendelijk Bali

Bali is het eiland van de prachtige rijstterrassen, de lange zandstranden en de mooie tempels. Je vindt er de meest luxueuze slaapplekjes, charmante dorpjes en het eiland laat zich prima ontdekken per huurauto. Bali is een geliefde vakantiebestemming en je vindt hier dan ook tal van fijne hotels, goede restaurants en schone stranden. Het is de ideale mix van cultuur, strand en natuur. 

2. Cultureel Java

Java is het kloppend hart van Indonesië en je kijkt er je ogen uit. Hier worden grote steden afgewisseld met het platteland, en overal zijn nog invloeden van de Nederlandse kolonisten terug te vinden. Onze favoriete stad is het knusse Yogyakarta, maar ook de omliggende tempelcomplexen van de Borobudur en de Prambanan zijn ware hoogtepunten. Het eiland is uitgestrekt, maar het spoornetwerk is goed onderhouden, en daarom kun je je makkelijk van A naar B verplaatsen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

3. Compact Lombok

Waar het in Bali nog wel eens druk kan worden, hoef je je daar op Lombok geen zorgen om te maken. Het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen en dat is eigenlijk ook wel fijn. De fijne stranden zijn heerlijk rustig, je kunt uitstapjes maken naar de traditionele dorpjes en de natuur is hier waanzinnig mooi.

4. Paradijselijke Gili's

Vlak voor de kust van Lombok liggen de paradijselijke Gili-eilanden. Op deze drie kleine eilandjes vind je witte zandstranden, kristalhelder zeewater en een kustlijn vol palmbomen. Gemotoriseerd verkeer is er niet toegestaan, maar gelukkig kun je de eilanden makkelijk te voet verkennen. De Gili's werden altijd drukbezocht door backpackers, maar de laatste jaren komen er ook steeds meer andere reizigers op de mooie stranden af. Gili Meno is de rustigste van het stel, op Gili Trawagan vind je de meeste resorts. De eilanden zijn vanaf Lombok en Bali goed bereikbaar per boot.

Gili, Indonesië
Gili, Indonesië

5. Onontdekt Sumatra

Sumatra is een van de grootste eilanden van Indonesië en de ultieme bestemming voor natuurliefhebbers. Het binnenland is voor een groot deel bedekt met regenwouden en in de nationale parken wonen verschillende beschermde en bedreigde diersoorten. In Bukit Lawang, onderdeel van het Gunung Leuser National Park, sta je oog in oog met wilde orang oetans, en in het nabijgelegen Thangkahan worden olifanten opgevangen. Sumatra is niet zo makkelijk bereisbaar als Bali of Java, maar wanneer je er de tijd voor neemt kun je je opmaken voor een onvergetelijk avontuur.

Top reizen naar Indonesië

Reisorganisaties met reizen naar Indonesië

Meer blogs over Indonesië