Home
Blog
Bestemmingen
De ultieme road trip door Florida

De ultieme road trip door Florida

1 minuut leestijd
De ultieme road trip door Florida

Sunshine State Florida in Amerika is het hele jaar door gezegend met hoge temperaturen en zonuren. Ben je op zoek naar een heerlijk warme bestemming om de Nederlandse winter te ontvluchten? Boek een ticket naar Miami, huur een auto en rijd langs de hoogtepunten van Florida. Take notes, want we hebben de leukste plekken voor je op een rijtje gezet.

 

Miami

Miami is de stad waar het draait om zien en gezien worden. Ga zonnen op South Beach, cocktails drinken op legendarisch Rodeo Drive, street art spotten in Wynwood en winkelen in een van de vele shoppingmalls.

Orlando

Zeg je Orlando, dan zeg je pretpark. Zet koers naar deze ’Fun Capitol of the World’ voor de ultieme gezinsvakantie. Onder andere Walt Disney, Universal en Legoland zijn hier vertegenwoordigd, maar je kunt ook een uitstapje maken naar het Kennedy Space Center.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Florida Keys

De Florida Keys is een eilandengroep ten zuiden van Miami en de Everglades. Elk eiland heeft zijn eigen karakter en het loont om hier een paar dagen rond te kijken. Probeer in ieder geval een stukje van de beroemde Key Lime Pie en bezoek het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten: het gezellige eiland Key West.

Everglades

Behoefte aan de nodige dosis frisse lucht en natuur? In het Everglades National Park maak je mooie wandelingen en boottochtjes door mangroves. Onderweg heb je grote kans om alligators, dolfijnen en manatees te spotten.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Naples

Naples is het gemoedelijke broertje van Miami, met minstens zo mooie stranden, winkels en spectaculaire natuur binnen handbereik. Dankzij de goede ligging ten opzichte van de Everglades kun je ook vanuit Naples een dagtripje maken naar bushbush!

St. Augustine

Breng voor de afwisseling een bezoek aan het historische stadje St. Augustine, dat al in de zestiende eeuw werd gesticht door Spaanse ontdekkingsreizigers. Hier bezoek je fort Castillo de San Marcos en verbaas je je over de vele Spaanse invloeden. Met alle historische huisjes en geplaveide steegjes waan je je soms even in Spanje.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Sarasota

De zandstranden in de Golf van Mexico behoren tot de mooisten ter wereld en in het gemoedelijke kustplaatsje Sarasota kun je dan ook optimaal genieten van zon, zee en strand. Sarasota heeft langgerekte zandstranden die overlopen in een azuurblauwe zee, maar je kunt er ook een bezoek brengen aan de vele uitstekende musea.

Extra tijd? Bahamas!

En heb je extra tijd over? Plak er dan een klein tripje naar de Bahamas aan vast. Tropische eilandjes, azuurblauw water en ultiem genieten. Wat wil je nog meer?

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

 

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs