Home
Blog
Bestemmingen
De 6 coolste pretparken van Amerika

De 6 coolste pretparken van Amerika

op 27 augustus 2015
1 minuut leestijd
De 6 coolste pretparken van Amerika

Als ze ergens veel pretparken hebben, dan is het wel in Amerika. Las een korte pauze in tijdens je rondreis door de Verenigde Staten en bezoek één van deze geweldig leuke pretparken.

Disneyland Anaheim

Het allereerste Disneyland en de vrolijkste plek op aarde: maak kennis met Disneyland Anaheim. Dit pretpark ligt onder de rook van Los Angeles en bestaat uit een aantal hotels, een amusementscomplex en twee themaparken. Hier heb je  het idee in een sprookjeswereld te zijn beland. Disneyland staat bekend om zijn levensechte decors, beroemde filmfiguren en attracties voor jong en oud.

Disneyland, Amerika
Disneyland, Amerika

Knoebels Amusement Park

Dat een uitje naar een pretpark geen fortuin hoeft te kosten, bewijst Koebels Amusement Park in Elysburg. Dit nostalgische pretpark ligt op 2,5 uur rijden van Philadelphia en je betaalt geen entree, maar een bedrag per attractie. In het park is een leuke mix van nieuwe en ouderwetse attracties.

Knoebels Amusement Park, Amerika
Knoebels Amusement Park, Amerika

Schlitterbahn

Voor een flinke dosis waterpret ben je bij één van de vier parken van Schlitterbahn in op de juiste plek. Hier kun je van gigantische glijbanen roetsjen, met een opblaasbare band door de jungle dobberen en plonzen in de mooiste zwembaden. Bij Schlitterbahn in Kansas City staat de hoogste glijbaan ter wereld: met zijn 50 meter hoogte niet gestikt voor waterratten met hoogtevrees.

Schlitterbahn, Amerika
Schlitterbahn, Amerika

Dollywood

Dollywood is het pretpark van countryzangeres Dolly Parton. Het is een echt familiepark, maar je hoeft geen fan van haar muziek te zijn om het hier naar je zin te hebben. Het park in Tennessee heeft een aantal spannende attracties, maar er worden gedurende de dag ook een hoop optredens gegeven. Soms maakt Dolly zelf ook haar opwachting op het toneel, dat dan weer wel.

Dollywood, Amerika
Dollywood, Amerika

Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood is een pretpark en filmstudio in één. De filmstudio is nog steeds in gebruik en behoort tot de oudsten van heel Hollywood. Het park begon ooit met rondleidingen langs de bekendste studio's, kleedkamers en productieplekken, maar groeide uit tot een waar pretpark met Universal's bekendste films als uitgangspunt. Tegenwoordig kun je nog steeds een kijkje nemen op verschillende filmsets.

Universal Studios, Amerika
Universal Studios, Amerika

Six Flags Magic Mountain

Fan van g-krachten en kurkentrekkers? Dan moet je in Six Flags Magic Mountain zijn. Hier kun je kiezen uit 18 verschillende achtbanen, en dat is een absoluut record. Van houten exemplaren tot omgekeerde en hangende achtbanen, en van zogenoemde hypercoasters tot 5D-achtbanen, nergens ter wereld vind je meer achtbanen dan in Six Flags Magic Mountain. 

Six Flags Magic Mountain, Amerika
Six Flags Magic Mountain, Amerika

Universal Studios Orlando

Universal Studios Orlando is een feest van herkenning. Het park bestaat uit verschillende delen met elk een eigen thema. Met name The Wizarding World of Harry Potter is een bezoek waard. In dit deel waan je je even in Hogwarts en Hogsmeade. Je maakt kennis met figuren uit de film, kan meedoen aan een potje Zwerkbal en een ritje maken in de speciale Harry Potter achtbaan.

Universal Studios Orlando
Universal Studios Orlando

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika