Home
Blog
Bestemmingen
Tips voor de ideale safari met kinderen naar Tanzania

Tips voor de ideale safari met kinderen naar Tanzania

op 11 februari 2022
2 minuten leestijd
Tips voor de ideale safari met kinderen naar Tanzania

Brullende leeuwen, jagende luipaarden, sjokkende olifanten en grazende zebra’s: een safari is een absolute droomreis voor veel gezinnen. Tanzania is één van de beste safaribestemmingen ter wereld en ook met kinderen kun je hier heel goed op pad. Wil je op safari met kinderen naar Tanzania? Met deze tips wordt je familiereis Tanzania een groot succes.

Als het gaat om safari’s en het spotten van wilde dieren, dan is er geen betere reisbestemming dan Tanzania. De beroemdste wildparken ter wereld zijn hier te vinden. Tanzania is het land van de eindeloze Serengeti en de spectaculaire Ngorongoro-krater. Een safari door Tanzania is een soort live natuurfilm: de kans bestaat dat je leeuwen hun prooi ziet verorberen, dat je gnoes ziet rennen voor hun leven en dat je jonge olifantjes ziet spelen bij het water.

Waarom op safari naar Tanzania met kinderen?

Er zijn verschillende redenen waarom een safari naar Tanzania met kinderen een aanrader is:

- De kans dat je in Tanzania de Big Five spot is levensgroot. Daarnaast kom je gegarandeerd talloze andere diersoorten tegen. 

- Je kunt in Tanzania overnachten in prachtige lodges of luxe safaritenten, midden in de natuur. Een avontuurlijkere overnachting is moeilijk voor te stellen: hier val je in slaap met dierengebrul in de verte én met de kans dat er ’s nachts kalm een olifant langs het kamp wandelt. Ook fijn: veel lodges hebben een zwembad waarin de kinderen zich na een lange dag dieren zoeken heerlijk kunnen vermaken.

- Tanzania heeft niet alleen prachtige safariparken, maar je kunt er ook makkelijk kennismaken met lokale leven. Mountainbiken over het platteland bijvoorbeeld, of de traditionele Masai bezoeken. Leerzaam voor het hele gezin.

- De safari naar Tanzania sluit je relaxed af op een wit strand, op het tropische eiland Zanzibar. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Waarom naar Tanzania met oudere kinderen?

Je kunt in principe met kinderen van alle leeftijden naar Tanzania, maar een leeftijd vanaf ongeveer zes jaar is het meest geschikt. Afhankelijk van het kind natuurlijk! Het is prettig als de kinderen net wat ouder zijn als ze naar Tanzania gaan. In Tanzania moet je namelijk rekening houden met lange reisdagen over slechte, stoffige wegen. Bovendien is er best wat geduld nodig voor een succesvolle safari in de uitgestrekte Tanzaniaanse wildparken, want de dieren laten soms even op zich wachten. Houd er verder rekening mee dat je kinderen voor Tanzania verschillende vaccinaties en malariapillen nodig hebben.

Tips voor safari naar Tanzania met kinderen

Ga je op safari naar Tanzania met kinderen, dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Stel vooraf een reisschema op dat past bij je gezin. Willen jullie graag wat langzamer reizen en ook tijd hebben voor een middag aan het zwembad? Plan daar dan genoeg ruimte voor in. Zorg ook dat je kinderen goed voorbereid zijn op de safari’s. Leg uit dat het soms even kan duren voordat ze dieren zien. Nodig ze ook uit om vragen aan de gids te stellen, want hij kan alles over de dieren in Tanzania vertellen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Nog wat losse tips:

- Neem genoeg snacks mee voor onderweg, voor het geval de kinderen trek krijgen.

- Zijn je kinderen nog jong? Neem dan iets mee waarmee ze zich in de auto kunnen vermaken. Een kleurboek met tekeningen van dieren bijvoorbeeld, of een lijst om de gespotte diersoorten op af te vinken.

- Neem een verrekijker mee om het speuren naar dieren leuk te houden.

- Overleg goed met je gids over het tempo en de planning van de dag. Merk je bijvoorbeeld dat de kinderen moe zijn? Misschien kun je dan wat eerder stoppen met de safari en wat meer relaxtijd bij de lodge inbouwen.

Ook op safari naar Tanzania met kinderen?

Wil je ook graag op safari naar Tanzania met kinderen? Kijk dan eens bij de duurzame reisorganisatie Better Places. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin en Astrid, de lokale reisexperts van Better Places in Tanzania. Zij hebben veel ervaring met familiereizen en stellen je reis graag helemaal op maat samen. 

Top reizen met Better Places

Meer blogs over Better Places