Home
Blog
Bestemmingen
Een stopover in Singapore met kinderen? Doen!

Een stopover in Singapore met kinderen? Doen!

op 27 mei 2015
1 minuut leestijd
Een stopover in Singapore met kinderen? Doen!

Singapore is de toegangspoort tot Azië en veel mensen maken er een korte tussenstop voordat ze verder reizen naar Indonesië, Australië en Nieuw Zeeland. Maar wist je dat Singapore zelf ook heel erg geschikt is voor reizigers met kinderen?

Schoon en veilig

Singapore is schoon en veilig, en alles is er tot in de puntjes geregeld. Het metronetwerk is uitstekend en op Sentosa eiland vind je een hoop kindvriendelijke hotels met buitenzwembad.

Chinatown,  Little India en Kampong Glam

China, Maleisië én India bezoeken in één middag? Dat kan in Singapore. Laat de wolkenkrabbers achter je en bezoek de kleurrijke en gezellige wijken Kampong Glam, Chinatown en Little India. Bewonder de tempels, loop over op de markt en proef de lokale keukens!

Science centre

In het interactieve Science Centre mag je overal aanzitten en kun je een heleboel uitproberen. Het perfecte museum voor kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken door de binnenkant van de aarde, zie je in het ecobos hoe rubber wordt gemaakt en leer je wat vuur met kanonnen heeft te maken.

Marina Life Park

Het Marina Life Park behoort tot de grootste aquariums ter wereld. Het aquarium huist meer dan 800 soorten vissen, waaronder enorme roggen en haaien. Daarnaast heeft het park een aantal waterattracties dus vergeet ook je zwemkleding niet!

Singapore
Singapore

Snow City

Het is moeilijk voor te stellen gezien de hoge temperaturen, maar je kunt wintersporten in Singapore. Of je nou wil skiën, snowboarden of gewoon met de slee 60 meter naar beneden roetsjt, het kan allemaal. Ideaal om even te ontsnappen van de warmte.

Universal Studios Singapore

Universal Studios Singapore is een attractiepark op het eiland Sentosa, ten zuiden van de stad. De attracties zijn geïnspireerd op flims als Transformers en Shrek, maar ook Sesamstraat heeft er zijn eigen plekje.

Night Safari

Zodra de zon onder gaat komen de wilde dieren tot leven en tijdens de Night Safari ben je daar van dichtbij getuige van. Stap aan boord van de tram en kijk je ogen uit. Tijdens deze tocht kom je door maar liefst zeven verschillende zones en sta je oog in oog met onder andere zebra's, beren en miereneters. Net iets spannender dan de gewone dierentuin.

Singapore Flyer

Altijd leuk: een reuzenrad. Dit immense gevaarte torent 165 meter boven de stad uit en het duurt maar liefst 30 minuten voordat hij helemaal rond is. Vanaf het bovenste puntje van de Singapore Flyer heb je fantastisch uitzicht over de stad.

Singapore flyer
Singapore flyer

Meer blogs