Home
Blog
Opmerkelijk

Reisinspiratie

22 blogs in de rubriek Opmerkelijk
· Stéphanie Versteeg
Spannend: de 5 coolste ondergrondse steden ter wereld
Boven de grond valt doorgaans al een hoop te zien, maar wist je dat er ook een heleboel ondergrondse steden zijn? Onopvallende deuren die leiden naar geheime gangenstelsels en verborgen kamers: een tikkeltje spannend, maar ook reuze-interessant.
· Stéphanie Versteeg
10x Avonturen om spontaan hoogtevrees van te krijgen
Ben jij een daredevil en krijg je niet zo snel knikkende knietjes van grote hoogtes en extreme dieptes? Zet deze 10 avonturen dan op een rijtje, want menig reiziger zou er spontaan hoogtevrees van krijgen.
· Redactie
Spannende winterse familiereis
Als jij deze winter met de hele familie richting de Alpen reist en je bent een beetje avontuurlijk aangelegd, dan kun je in de naast het skiën en snowboarden nog veel meer activiteiten ondernemen. In de Oostenrijkse Alpen zijn namelijk tal van mogelijkheden om met de hele familie veel lol te beleven.
· Redactie
Multigeneratievakantie is trendy
Als jij een liefhebber bent van het ondernemen van een vakantie met de hele familie, dan ben je in het jaar 2014 helemaal trendy. Een van de vakantietrends van dit jaar is namelijk de zogeheten multigeneratievakantie, waar – zoals de naam al aangeeft – alle generaties van de familie aan deelnemen.
· Redactie
Familieavontuur op de Veluwe
Als jij op zoek bent naar een avontuurlijke familiereis, dan kun je natuurlijk een vakantie boeken in een land in Afrika of een verre rondreis met het hele gezin ondernemen in bijvoorbeeld Costa Rica. Voor het beleven van een spannende familievakantie hoef je echter helemaal niet zo ver te reizen, sterker: je hoeft er niet eens het land voor te verlaten!
· Redactie
Wonen in Disney World
Als echte fan van de wereld van Walt Disney krijg je natuurlijk nooit genoeg van figuren als Donald Duck, Mickey Mouse en de andere fantasiefiguren. Als je kinderen hebt, kun je die mooi als excuus gebruiken om een reisje naar Disneyland Parijs of Disneyworld in Florida te ondernemen. Vind je alleen een vakantie niet voldoende? Pak dan je spullen en verhuis naar Disney World!
· Redactie
Vaar eens naar een kerstmarkt
Een familiereis ondernemen is altijd een leuke manier om met het hele gezin een gezellige tijd te beleven. Met de Kerst in het vooruitzicht, is het bezoeken van een kerstmarkt in Duitsland natuurlijk een goed idee, zeker als je dit bezoek combineert met een riviercruise die je naar diverse kerstmarkten in meerdere steden brengt!
· Redactie
Voetbal wint het van familiereis
Als jij, als vrouw,wel zin hebt in het ondernemen van een leuke familievakantie, maak dan niet de fout om je man nog te laten kiezen tussen twee opties. We hebben het nu niet over de keuze tussen bestemming A en bestemming B, maar over de keuze tussen het maken van een familiereis enerzijds en het meemaken van het WK voetbal anderzijds.
· Redactie
Met de kids op ezelsafari
Het is weer eens wat anders en je hebt straks op je werk of tegenover vrienden een origineel vakantieverhaal. Een ezelsafari is namelijk niet iets waar vaak voor wordt gekozen als een familiereis wordt gepland, maar leuk is het wel.
· Redactie
Met het gezin de boom in
Voor een echt geslaagde familiereis zoek je natuurlijk een bestemming waar je de kids een groot plezier mee doet. Je hoeft hiervoor echter niet op zoek naar verre bestemmingen en spectaculaire activiteiten. Nee, wat het uitzoeken van een geslaagde bestemming voor een familievakantie betreft, is een kinderhand snel gevuld.
· Redactie
Familievakantie in een woonwagen à la Pipo
Kids zijn over het algemeen dol op kamperen en veel volwassenen zijn daar maar wat blij mee. Tijdens de vakantie met de hele familie in een woonwagen verblijven, heeft dan ook iets gezelligs. Bovendien kun je het kamperen nog veel gezelliger aanpakken, namelijk door te overnachten in een van de ‘pipowagens’ van Alfonso.
· Redactie
Bijzonder overnachten in de dierentuin
Als je met de kids op reis gaat, dan kan een bezoek aan een dierenpark of dierentuin eigenlijk altijd wel op enthousiaste reacties rekenen. Voor een bijzondere ervaring tussen de wilde dieren hoef je dan ook helemaal niet naar een verre bestemming af te reizen, want in Frankrijk kun je bijvoorbeeld al op een wel heel bijzondere plek overnachten.
· Redactie
Familiereis vaak deels buiten de schoolvakantie
Het is niet altijd eenvoudig om de vakantie met de hele familie zo in te plannen dat de reis precies binnen de schoolvakantie valt. Soms is het ook nog eens voordeliger om net even een of twee dagen van de schoolperiode aan de vakantie vast te plakken en dat gebeurt dan ook regelmatig.
· Redactie
Met de familie naar Magic Mountain
Wat is er nou leuker dan tijdens een familiereis ook met het hele gezin naar een pretpark te gaan? Nu vind je pretparken overal ter wereld en in de meest uiteenlopende vormen. Met kleine kinderen is een bezoek aan Legoland bijvoorbeeld leuk, maar als de kids al wat groter zijn, dan is een pretpark als Six Flags Magic Mountain echt te gek.
· Redactie
Familiereis met drie generaties
Toen je nog jong was, vond je het misschien een beetje suf om met je ouders op vakantie te gaan, maar tegenwoordig is het helemaal hip om samen met je familie van een vakantie te genieten! De familievakantie van ouders en kids wordt tegenwoordig namelijk steeds vaker uitgebreid, zodat ook  opa en oma samen met het gezin op vakantie kunnen gaan.
· Redactie
Tropische familiereis in Duitsland
Als je samen met de familie graag even de warmte wilt opzoeken dan hoef je tegenwoordig helemaal niet meer zo gek ver van huis te reizen. Tenminste, als je het niet erg vindt om indoor te recreëren. Nabij de Duitse stad Berlijn vind je namelijk het grootste indoor waterparadijs ter wereld! Compleet met aangename en zelfs tropische temperaturen.
· Redactie
Veel mensen met Kerst op vakantie
De kerstvakantie is een populaire periode om er met het hele gezin even gezellig op uit te trekken. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen verwacht dar er in de komende vakantieperiode, dus in de periode van 22 december tot en met 6 januari, zo’n 800.000 Nederlanders op uit zullen trekken.
· Redactie
IJssculpturen in Brugge
Voor een gezellige en korte familiereis is het bezoeken van een stad in België eigenlijk altijd een goed idee. Kies bijvoorbeeld eens voor Brugge, want daar kun je samen met de kids een heleboel bijzondere en indrukwekkende ijssculpturen gaan bewonderen, met figuren die de kinderen zeker ‘cool’ zullen vinden.
· Redactie
Trampolinespringen in Parijs
Trampolinespringen … welk kind is er niet gek op en hoeveel volwassenen voelen het kind in zichzelf niet naar boven komen op het moment dat ze tijdens een verjaardagsfeestje ook een paar sprongen op het cadeau voor de kids wagen? Als de plannen die ze in Frankrijk hebben doorgang vinden, dan kun je binnenkort met het hele gezin lekker over de Seine heen gaan springen.
>