Home
Blog
Bestemmingen
Dit zijn de vijf mooiste watervallen van IJsland

Dit zijn de vijf mooiste watervallen van IJsland

1 minuut leestijd
Dit zijn de vijf mooiste watervallen van IJsland

IJsland is het land van ijs en vuur, waar je rijdt door groene landschappen en met een beetje geluk het noorderlicht kan spotten. IJsland is met een recht een bestemming die bovenaan je bucketlist mag prijken, bijvoorbeeld om de vele indrukwekkende watervallen te bekijken. Benieuwd welke je in ieder geval op je lijstje moet zetten? Dit zijn de vijf mooiste watervallen van IJsland.

1. Skogafoss

De mooiste waterval van IJsland is de Skogafoss, waarbij de groene bergen worden doorbroken door een brede sluier van stromend water. Skogafoss is het mooist bij helder weer, als alle kleuren prachtig afsteken tegen de felblauwe lucht en in het midden van de waterval een felgekleurde regenboog verschijnt. In de winter moet je dan heel veel geluk hebben, maar zeker in de zomer heb je grote kans dit prachtige plaatje te spotten.

2. Seljalandsfoss

Seljalandsfoss komt van een hoogte van 60 meter naar beneden gestort en is de uitgelezen plek om even te pauzeren tijdens je rondreis over het eiland. Het bijzondere aan deze waterval is namelijk dat je via een gang achter het water kan lopen. Niet alleen is deze waterval dus mooi om te zien van een afstandje, als je de frisse waternevel op je huid kan voelen is de ervaring pas echt compleet.

3. Godafoss

Godafoss betekent letterlijk waterval van de goden, en die benaming is wat ons betreft volkomen terecht. De waterval is 30 meter breed en het water komt vanaf 12 meter hoogte naar beneden gestroomd. Een indrukwekkend gezicht, dat soms doet denken aan foto's van de beroemde Niagara watervallen. Godafoss wint het overigens qua schoonheid van zijn Amerikaans-Canadese broer dankzij de ongerepte omgeving.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

4. Dynjandi (Fjallfoss)

Dynjandi (Fjallfoss) ligt niet bepaald op de standaard route, maar het is de omweg meer dan waard. Deze waterval komt als een waaier via de rotsen naar beneden gestroomd en dat geeft deze plek een bijna sprookjesachtige verschijning. De waterval ligt in het noordwestelijke puntje van IJsland, op ruim 350 kilometer rijden van Reykjavik. Zorg dus dat je de tijd hebt om deze spectaculaire waterval te bezoeken.

5. Gulfoss

Het indrukwekkende natuurgeweld van de Gulfoss mag je gewoonweg niet overslaan tijdens je rondreis door IJsland. Het water komt hier met een oorverdovend lawaai trapsgewijs naar beneden en verdwijnt in een diepe vallei. Je kan hier heel dicht bij het water komen en vanaf het uitkijkplatform heb je een spectaculair overzicht over het kolkende water.

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs