Home
Blog
Algemeen
Avontuurlijk overnachten: 6x Slapen in een boomhut

Avontuurlijk overnachten: 6x Slapen in een boomhut

op 23 oktober 2015
2 minuten leestijd
Avontuurlijk overnachten: 6x Slapen in een boomhut

Wie droomde er vroeger nou niet van een prachtige boomhut? Hoog in de bomen, en stevig genoeg om een nachtje te blijven slapen. Omdat je nooit te oud bent voor dergelijke dromen hebben we een paar mooie exemplaren op een rijtje gezet. Boomhutten voor het hele gezin, of gewoon een nachtje voor jezelf alleen.

The Cabin - Zweden

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Midden in het bos in het noorden van Zweden vind je The Cabin. Een futuristische cabine die lijkt te zweven tussen de hoge boomtoppen. De kamer is 24 vierkante meter groot en er is precies genoeg ruimte voor een bed en een kleine zithoek. ’s Ochtends kun je ontbijten op het dakterras en dankzij de enorme ramen heb je een prachtig uitzicht over de nabijgelegen vallei. Wat je daarvoor betaald? Een luttele 4700 euro op basis van twee personen.

Meer info: http://treehotel.se/en/rooms/8-rum/22-the-cabin

Gabrielle d'Estrées - Frankrijk

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een stuk goedkoper is deze boomhut in Frankrijk. Het romantische Treehouse Gabrielle d'Estrées is gemaakt in een eik van 150 jaar oud en zal menig hart sneller laten kloppen. Deze klassieke houten hut staat aan de rand van een groot landgoed en heel veel meer dan een bed past er niet in. Maakt niet uit, want al zittend op veranda met een boekje en een glaasje wijn binnen handbereik is het hier ook zeer goed toeven. En met 133 euro per nacht kan je er best een paar nachtjes aan vast plakken.

Meer info: https://www.airbnb.nl/rooms/507406

Tree House Lodge - Costa Rica

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Aan de kust van Costa Rica ligt de paradijselijke Tree House Lodge. De hut is volledig gemaakt van omgevallen bomen, dus er hoefde geen regenwoud gekapt te worden om het gevaartete bouwen. Hier schommel je op grote hoogte in een hangmat en slaap je tussen de tropische vogels, apen en andere wilde dieren. Voor een nachtje in deze hut betaal je 300 euro op basis van twee personen.

Meer info: http://www.costaricatreehouse.com/the-tree-house/

Khao Sok Tree House Resort - Thailand

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dat slapen in een boomhut niet duur hoeft te zijn, dat bewijst het Khao Sok Treehouse Resort in Thailand. Het resort bestaat uit negen romantische bungalows die stuk voor stuk zijn gebouwd zonder de omliggende jungle aan te tasten. Het kan dus zomaar zijn dat je kamer wordt doorkliefd door een hoge boom. De prijs: 27 euro per nacht.

Meer info: http://www.khaosoktreehouse.com/en/rooms-and-rates/flora-bungalow/

Tsala Treetop Lodge - Zuid-Afrika

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het toppunt van decadent. Zo zou je deze over the top boomhutten in Zuid-Afrika wel kunnen noemen. Kies bijvoorbeeld de superdeluxe suite, of boek de villa met twee slaapkamers, een open haard, binnen- én buitendouche en een eigen infinitypool. Je betaalt er vanaf 170 euro per nacht per persoon voor.

Meer info: http://tsala.hunterhotels.com/page-zone/accomdining/

Tongabezi Tree House - Zambia

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Aan de rand van de Zambezi rivier in Zambia ligt het Tongabezi Tree House. Een ontzettend mooi optrekje met geweldige uitzichten over het water. De hut is voorzien van een kingsize bed en ook aan de details zijn gedacht: Perzische tapijten en kunst uit West-Afrika leuken dit fraaie hutje op. Prijs voor een nachtje logeren: 750 euro per persoon per nacht.

Meer info: http://www.tongabezi.com/tongabezi_tree_house.php

Reisorganisaties met reizen

Meer blogs