Home
Blog
Bestemmingen
Stedentrip Parijs met kids? 6 must-do's

Stedentrip Parijs met kids? 6 must-do's

op 10 juni 2015
1 minuut leestijd
Stedentrip Parijs met kids? 6 must-do's

Parijs heeft veel meer te bieden dan alleen Disneyland. Zes dingen die je met het hele gezin kan ondernemen in de stad van de liefde.

1. Maak een ritje in de draaimolen

Op verschillende plekken in Parijs staan prachtige ouderwetse draaimolens met houten paarden en antieke wagentjes. En het is altijd een leuke verrassing wanneer je kinderen er eentje tegenkomen. Je vindt ze ondermeer in Jardin du Luxembourg, Jardin des Tuileries en onderaan de heuvel bij de Sacre Coeur.

2. Daal af in de Catacomben

Niet geschikt voor hele jonge kinderen, maar wel een spannend avontuur voor gezinnen met tieners: de Catacomben van Parijs. Dit is een beroemde ondergrondse begraafplaats waar de beenderen van ongeveer zes miljoen mensen liggen opgestapeld. Over een lengte van bijna 2 kilometer loop je in tussen de schedels en botten van de oude Parijzenaren, en dat is een griezelige idee. Het is weer eens wat anders dan het Louvre.

Parijs
Parijs

3. Bekijk de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het symbool van Parijs en die moet je natuurlijk gezien hebben. Het mooist is hij na zonsondergang, wanneer de toren is verlicht met duizenden knipperende lichtjes. Onze tip: Ga niet in de gigantische rij staan om naar boven te mogen. Ga liever omhoog bij de rustige Arc de Triomphe. Vanaf hier heb je niet alleen een mooi uitzicht over Parijs, maar kun je ook de Eiffentoren in volle glorie aanschouwen.

4. Bezoek Muséum National d’Histoire Naturelle

In het Muséum National d’Histoire Naturelle in Jardin du Plantes vind je een indrukwekkende collectie van fossielen. Je kan hier bijna 1000 skeletten van dinosaurussen en andere uitgestorven dieren bekijken. Daarnaast is er een expositie over de evolutie met een aantal levensgrote opgezette dieren, waaronder olifanten en giraffen. Je bent hier zo een paar uurtjes zoet.

5. Het sprookje van de Notre Dame

De Notre Dame is een prachtige kathedraal en heeft ongetwijfeld een sterke aantrekkingskracht op kinderen sinds de film 'De klokkenluider van de Notre Dame'. Bekijk de waterspuwers en de enorme klok van Quasimodo. Ook altijd leuk: de duiven voeren diop het plein voor de kathedraal.

Notre Dame, Parijs
Notre Dame, Parijs

6. Bootje varen in Jardin du Luxembourg

In het uitgestrekte Jardin du Luxembourg kun je heerlijk picknicken, en daarnaast is er ook een hoop te doen voor kinderen. Ze kunnen ravotten in de speeltuinen, een marionettenvoorstelling bekijken en er is een botenvijver waar ze met een klein bootje over het water kunnen zeilen.

Meer blogs over Frankrijk