Home
Blog
Bestemmingen
De hoogtepunten van een rondreis door Yucatan

De hoogtepunten van een rondreis door Yucatan

1 minuut leestijd
De hoogtepunten van een rondreis door Yucatan

Het Mexicaanse schiereiland Yucatan is als een schatkamer vol bijzondere vondsten. Je hebt er eeuwenoude Mayatempels, koloniale steden en prachtige Caribische stranden vanwaar je zo het warme, felblauwe zeewater in kan lopen. Benieuwd wat de hoogtepunten zijn van Yucatan? Deze plekken mag je niet overslaan tijdens je rondreis door het zuiden van Mexico.

Uitrusten aan de Riviera Maya

De prachtige kustlijn tussen pakweg Playa del Carmen en Tulum wordt ook wel de Riviera Maya genoemd. Hier vind je brede zandstranden met palmbomen en een glasheldere zee in verschillende tinten blauw. Rondom Playa del Carmen moet je het strand delen met heel veel andere toeristen, maar hoe dichter je bij Tulum komt, hoe rustiger. Hier kun je op je gemak een boekje lezen en vanaf je strandbedje proosten met een ijskoud Mexicaans biertje.

Stedentrip naar koloniaal Merida

Veel reizigers blijven tijdens een rondreis door Yucatan hangen langs de kust, maar er zijn genoeg redenen om ook de mooie steden in het binnenland te bezoeken. Neem bijvoorbeeld Merida, dat met haar koloniale centrum, kleurrijke straten en culturele hoogtepunten een onmisbare halte is tijdens je reis door het zuiden van Mexico.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Eeuwenoude tempels spotten

Aan antieke Mayatempels geen gebrek in Yucatan, want het schiereiland herbergt enkele van de mooiste tempels van heel Mexico. De bekendste is natuurlijk wereldwonder Chichén Itzá, maar ook de tempels van Uxmal, Coba en Tulum mogen niet ontbreken. Plan je bezoek bij voorkeur in de vroege ochtend, als je de archeologische plekken nagenoeg voor jezelf hebt.

Zwemmen in cenotes

Overal op het schiereiland vind je sprookjesachtige cenotes, een soort watergrotten die in de loop der tijd zijn ontstaan in het poreuze gesteente. De Maya’s schreven dit natuurverschijnsel bijzondere krachten toe, maar de meeste mensen komen er tegenwoordig om er te zwemmen. In totaal vind je er zo’n drieduizend, maar de bekendste cenotes zijn te vinden bij Chichén Itzá (Ik Kil) en Tulum (Gran Cenote).

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De mensenmassa’s ontvluchten op Isla Holbox

Voor de kust van Yucatan liggen drie tropische eilandjes: Isla Holbox, Isla Mujeres en Cozumel. De prachtige zee met geweldige duikspots en de mooie stranden hebben ze gemeen, maar op Isla Holbox kun je pas écht genieten van het Caribische sfeertje. Hier komen veel minder toeristen en hoef je je kleine paradijsje maar met weinig mensen te delen. Je kunt de hele middag schommelen in je hangmat of een uitstapje maken met de boot om te snorkelen met tropische vissen en reuzenschildpadden.

Top familiereizen naar Mexico

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs