Home
Blog
Bestemmingen
India: dit zijn de mooiste plekken in woestijnprovincie Rajasthan

India: dit zijn de mooiste plekken in woestijnprovincie Rajasthan

1 minuut leestijd
India: dit zijn de mooiste plekken in woestijnprovincie Rajasthan

De Indiase provincie Rajasthan is het domein van maharadja’s, kamelen en zandkastelen. Een van de meest sprookjesachtige bestemmingen van heel Azië en een plek waar de verhalen uit 1001 nacht tot leven lijken te komen. Benieuwd wat de hoogtepunten zijn van Rajasthan? We hebben een lijstje gemaakt met plekken die je hier niet mag overslaan.

Roze stad Jaipur

Jaipur wordt ook wel de roze stad van India genoemd, nadat een Maharadja in de 19de eeuw alle huizen van een roze kleur voorzag. Een traditie die in ere is gehouden, want anno 2017 zie je de kleur overal op straat terug.

Op safari in de Tharwoestijn

De Tharwoestijn is gelegen vlakbij de grens met Pakistan en omvat een klassiek woestijngebied met zandduinen zover het oog reikt. Hier kun je een kamelensafari doen en een nachtje in de woestijn doorbrengen. Excursies zijn er in alle vormen en maten: van slapen op een matje onder de blote sterrenhemel tot luxe tentenkampen met comfortabele bedden.

India Jaisalmer
India Jaisalmer

India, Udaipur
India, Udaipur

Udaipur: Overnachten in het Taj Lake Palace

Een van de mooiste plekjes waar je ooit zult slapen is het Taj Lake Palace in Udaipur. Een schitterend hotel dat is gelegen in het meer van Udaipur. Het hotel is volledig opgetrokken uit marmer en ingericht met materialen en stoffen van de allerbeste kwaliteit. Kamers hebben een geweldig uitzicht, maar ook voor de faciliteiten wil je hier een nachtje slapen: zwembaden, jacuzzi’s, een spa en een tropische binnentuin. Kamers beginnen bij € 600, maar dan heb je ook wel echt wat moois.

Dwalen door de blauwe straten van Jodhpur

Aan de voet van het indrukwekkende Mehrangarh Fort in Jodhpur ligt de Blauwe Stad, het oude centrum van Jodhpur waar alle huisjes zijn beschilderd met een opvallende blauwe kleur.

India, Jodhpur
India, Jodhpur

India, Pushkar
India, Pushkar

Naar de kamelenmarkt in Pushkar

Pushkar is India in het klein, met prachtige tempels, ghats en een bazaar. Deze heilige stad is van belangrijke waarde voor de lokale bevolking, maar toeristen komen er vooral naar de kamelenmarkt die elk jaar in november wordt gehouden. In 14 dagen tijd worden meer dan 11.000 kamelen en andere dieren van eigenaar verwisseld.

Het fort van Jaisalmer bekijken

Jaisalmer is de uitvalsbasis voor een excursie naar de Tharwoestijn, maar blijf ook na afloop even hangen in dit gemoedelijke stadje. Blikvanger is het prachtige, zandstenen fort. Binnen de dikke muren van de vesting vind je prachtig houtsnijwerk en bijzondere architectuur. Daarnaast kun je er uitstekend winkelen: de belangrijkste exportproducten zijn leer, zilver en rijkversierde sjaals en doeken.

India, Jaisalmer
India, Jaisalmer

Top reizen naar India

Reisorganisaties met reizen naar India

Meer blogs over India