Better Places

Je lokale specialist

Better Places

Better Places brengt avontuurlijke gezinnen rechtstreeks in contact met een reisexpert in Azië, Afrika of Latijns-Amerika. Samen met de lokale reisprofessional stel je je individuele familiereis samen, 100% afgestemd op de wensen van je gezin. Onze experts ter plaatse hebben veel ervaring in het samenstellen van actieve vakanties voor gezinnen met kinderen.

Ver op reis? Wel verantwoord. Bijzondere plekjes, een echte ervaring en niet alleen voor je kinderen. We vinden het belangrijk dat reizigers een land leren kennen. Dat je in contact komt met de lokale bevolking. Dat je het echte leven op een plek kunt ervaren.  Daarom werken we nauw samen met zorgvuldig geselecteerde lokale reisexperts. Samen met de lokale reisprofessional stel je je individuele familiereis samen, 100% afgestemd op de wensen van je gezin.  Onze reisexperts hebben veel ervaring in het samenstellen van rondreizen voor gezinnen met kinderen en kunnen je dus prima adviseren.

Boek je bij Better Places dan ben je verzekerd van de laatste inside informatie & bijzondere reistips.

Better Places is aanbieder van:
Bekijk en vergelijk alle Better Places reizen
Accomodatie
8.7
Vervoer
8.9
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
8.8
Algemeen
9.1
Better Places is aangesloten bij:
ANVR Calamiteitenfonds SGR
Bezoek Better Places
Opent in nieuw scherm

Populaire rondreizen van Better Places

Costa Rica familiereis op maat | Better Places

Costa Rica familiereis op maat | Better Places

20 dagen
Ontwerp je privé familiereis samen met Miranda, de reisexpert die er al jaren woont. Zo wordt je reis super origineel! Miranda kent Costa Rica door en door en kan je dus perfect adviseren over bijzondere plekjes en mooie lodges. Zij laat je ook graag kennis maken met de lokale bevolking. Miranda heeft veel ervaring met het samenstellen van familiereizen. ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 1.620
Thailand familiereis op maat | Better Places

Thailand familiereis op maat | Better Places

20 dagen
Ontwerp je privé familiereis Thailand samen met Seb, de reisexpert die er al jaren woont. Zo wordt je reis super origineel! Seb kent Thailand goed en kan je dus perfect adviseren over bijzondere plekjes en authentieke accommodaties. Hij laat je ook graag kennis maken met de lokale bevolking. Seb heeft veel ervaring met het samenstellen van familiereizen. ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 1.508
Cuba familiereis op maat | Better Places

Cuba familiereis op maat | Better Places

17 dagen
Ontwerp je familiereis Cuba met verblijf in casas particulares samen met Julio, de lokale reisexpert. Zo wordt je reis super origineel! Julio kent het land door en door en kan je dus perfect adviseren over bijzondere plekjes en gezellige casas particulares. Hij laat je ook graag kennis maken met de lokale bevolking. Julio heeft veel ervaring met het samenstellen van familiereizen.ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 1.035
Zuid-Afrika familiereis op maat | Better Places

Zuid-Afrika familiereis op maat | Better Places

22 dagen
Ontwerp je privé familiereis Zuid-Afrika per huurauto samen met Pascale, de reisexpert die er al jaren woont. Zo wordt je reis super origineel! Pascale kent Zuid-Afrika door en door en kan je dus perfect adviseren over bijzondere plekjes en authentieke accommodaties. Zij laat je ook graag kennis maken met de lokale bevolking. Pascale heeft veel ervaring met het samenstellen van familiereizen. ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 1.531
Indonesië familiereis op maat | Better Places

Indonesië familiereis op maat | Better Places

22 dagen
Ontwerp je privé familiereis Indonesië samen met Emile, de reisexpert die er al jaren woont. Zo wordt je reis super origineel! Emile kent Indonesië door en door en kan je dus perfect adviseren over bijzondere plekjes en authentieke accommodaties. Hij laat je ook graag kennis maken met de lokale bevolking. Emile heeft veel ervaring in het samenstellen van familiereizen. ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 1.370
Peru familiereis op maat | Better Places

Peru familiereis op maat | Better Places

22 dagen
Ontwerp je privé familiereis samen met Guido, de reisexpert die er jaren woonde. Zo wordt je reis super origineel! Guido kent Peru door en door en kan je dus perfect adviseren over bijzondere plekjes en mooie lodges. Hij laat je ook graag kennis maken met de lokale bevolking. ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 2.465

Blogs over Better Places

· Redactie
Tips voor de ideale safari met kinderen naar Tanzania
Brullende leeuwen, jagende luipaarden, sjokkende olifanten en grazende zebra’s: een safari is een absolute droomreis voor veel gezinnen. Tanzania is één van de beste safaribestemmingen ter wereld en ook met kinderen kun je hier heel goed op pad. Wil je op safari met kinderen naar Tanzania? Met deze tips wordt je familiereis Tanzania een groot succes.

Beoordelingen van Better Places

Wat zijn de ervaringen van andere reizigers met Better Places?
9,4

Schitterende complete rondreis door Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis met Better Places
11-09-2022

Met ons gezin met drie kinderen (15, 12 en 10 jaar) hebben we deze reis gemaakt. Wij hadden geen ervaring met verre rondreizen en zijn door Miranda perfect geholpen.
Eerst hebben we onze algemene wensen gemaild, waarna er al een prima reisvoorstel lag. Daarna hebben we nog heen en weer gemaild om het hier en daar aan te passen totdat het reisprogramma helemaal goed was. De vliegtickets boekten we zelf.
In Costa Rica maakten we een reis van drie weken, waarbij we het hele land doorkruisten. In de verschillende accommodaties verbleven we 2 of 3 nachten. De reisafstanden waren erg goed te doen met de 4x4 die we zelf reden.
Miranda had erg mooie locaties voor ons geregeld. Een fijne lodge in Tortuguero was een goed begin middenin de jungle. De boottocht er naartoe was al een hele ervaring.
Een absolute toplocatie was het kleinschalige Azánia Bungalows in het zuidoosten. Idyllische hutjes in een tropische tuin vol vogels, vlinders, gifkikkertjes en agouti’s, met de warme Caribische Zee op 3 minuten lopen.
We hadden het geluk de Arenal vulkaan op een ochtend vrij van wolken te zien. Bij meerdere lodges hoorden en zagen we brulapen, slingerapen en capucijnerapen en een keer ook doodshoofdaapjes. Toekans zagen we ook vaak.
Miranda was een fijne hulp. Prettig hoe ze zich af en toe meldde met wat informatie, zonder opdringerig te zijn. Toen een boottocht naar de Bribri gemeenschap niet direct goed ging (ze kenden ons daar eerst niet), belden we met Miranda en was het direct opgelost.
De walvisexcursie was prachtig en het ziplinen hoog door het nevelwoud van Monteverde vonden we allemaal spectaculair en erg mooi!
Deze vakantie heeft alles gebracht wat we ervan verwachtten. Rust en ontspanning, zwemmen in de zee en bovenal heel veel wilde dieren. Een heerlijk land en een hele fijne reis!
De aandacht voor de natuur, het wild en duurzaamheid sprak ons ook aan in Better Places. Als wij weer eens een verre reis zouden willen maken, staat Better Places wat ons betreft bovenaan.

Arne en Marije
Gereisd met gezin
9,2

Een onvergetelijke reis met de Kilimanjaro beklimming als hoogtepunt!

Tanzania
Familiereis met Better Places
11-09-2022

Wij zijn nu een maand terug van onze fantastische reis in Tanzania. Eerdere verre reizen organiseerde ik altijd zelf maar omdat we de Kilimanjaro wilde beklimmen en ook voor de safari kwamen we terecht bij Betterplaces. Karin en Astrid hebben voor een fantastische reis op maat gezorgd. Vooraf stem je net zolang af totdat het naar je zin is. Met onze zonen van 15 en 17 jaar hebben we de Kilimanjaro beklommen en dat was een onvergetelijke ervaring. Acht dagen op de berg en met z’n allen de top gehaald. Betterplaces had samen met de gids nog gezorgd dat onze dochter die later in Tanzania was aangekomen onder aan de Kilimanjaro was toen wij aankwamen. Toch de persoonlijke touch van Karin en Astrid. We hadden hele fijne en goede begeleiding tijdens de beklimming. Eén van onze zonen was niet helemaal lekker en hier is heel zorgvuldig mee omgegaan.
Na onze beklimming zijn we vier dagen op safari gegaan in Tarangire, Serengeti en de Ngorongoro krater. Samen met Ronaldo onze driver en gids hebben we veel wild gespot! We verbleven in mooie accomodaties in onder andere safaritententen waarbij ’s nachts ook wild langskomt of waar de olifanten op 50 meter van het zwembad komen drinken (Tarangiri Simba lodge). Afsluitend nog vijf dagen op Zanzibar gerelaxt in het Fun Beach hotel met heerlijke bungalows aan het strand en zwembad.
Betterplaces is een absolute aanrader, Tanzania natuurlijk ook en als je in de gelegenheid bent moet je zeker de Kilimanjaro beklimmen. We hebben het hier nog iedere dag over!

Maria Vemer
Gereisd met gezin
9,8

Fantastische reis naar Tanzania!

Tanzania
Individuele rondreis met Better Places
27-08-2022

Na twee jaar uitstel, kwam het er dan gelukkig toch van: met z'n vieren (twee dochters van 16 en 18) op safari in Tanzania en daarna relaxen op Zanzibar. Astrid en Karin hadden in goed overleg een prachtig programma uitgestippeld. De accommodaties waren redelijk kleinschalig en hadden allemaal wel iets bijzonders, vaak door de manier waarop ze opgenomen waren in de omgeving. Mijn persoonlijke favoriet was Mara Kati Kati in het noorden van Serengeti: buitengewoon vriendelijke staf en prachtig uitzicht met zebra's en gnoes vlak voor je luxe tent.

Onze gids was geweldig. Hij wist precies waar we de grootste kans hadden interessante dieren te spotten, kon daar van alles over te vertellen, liet zich nergens door van de wijs brengen (ook niet toen de jeep er even geen zin meer in had) en paste zich uitstekend aan aan onze wensen. Waar we ons van tevoren misschien wat zorgen maakte over de grote afstanden, viel dat in de praktijk reuze mee. Er was onderweg zoveel te zien dat de tijd voorbij vloog. Dieren spotten was een feest, maar de uitstapjes (mountainbiken door Mto wo Mbu, bezoek aan een koffieplantage, wandelen en dansen met de Maasai) zullen ons misschien nog wel het meest bijblijven.

Soms hadden we mazzel en soms een beetje pech. In het noorden van de Serengeti hebben we een echte "river crossing" gezien zonder daar hele dagen voor te hoeven wachten, de dolfijnen zwommen met ons mee in Zanzibar, maar de twee dagen dat we van het uitzicht op de Kilimanjaro hadden kunnen genieten besloten de wolken er voor te blijven hangen. Ook praktisch ging er wel eens iets anders dan verwacht. Zo bleef er een koffer wat langer op Schiphol en werden we op een eerdere vlucht naar Zanzibar gezet, gewoon omdat er toch nog plek was. In alle gevallen was er direct hulp van Astrid en Karin, om te zorgen dat de koffer werd nagebracht en om ons eerder op te laten pikken van het vliegveld.

Kortom, mede dankzij Better Places hebben we een fantastische reis gehad, waar we nog vele jaren met plezier aan terug zullen denken.

Tom Heskes
Gereisd met gezin
9,0

Een hele mooie en bijzondere rondreis door Tanzania

Tanzania
Familiereis met Better Places
21-08-2022

Wat hebben wij een super mooie en bijzondere vakantie gehad in Tanzania. Karin en Astrid hebben een hele mooie vakantie voor ons georganiseerd. Met onze 2 kinderen (13 en 11 jaar oud) hebben we een 8 daagse safari gemaakt.
Onze gids Rafaël heeft ons naar de mooiste plekjes gebracht en vertelde veel over zijn land en de dieren.
Ons eerst National Park was Tarangire daar hebben we veel olifanten gezien en natuurlijk ook nog andere dieren. De dag daarna hebben we een fietstocht (op mountainbikes) gemaakt in Mto wa Mb. We zijn veel te weten gekomen over de bananenplant. Ook hebben we de lokale marktjes gezien. We zijn op bezoek geweest bij een kunstgalerie. Onze dochter heeft daar nog een "schilderles" gekregen. Na de fietstocht zijn we naar Rhotia Valley Tented Lodge geweest. Wat een mooi uitzicht, bovenop de berg stonden de tenten.
We hebben een bezoekje gebracht aan het kindertehuis. Onze zoon heeft nog gevoetbald.
's Avonds was het er erg koud, maar na het avondeten lagen er warme kruiken in onze bedden.
De volgende dag zijn we naar de Serengeti gereden, wij hebben 2 dagen in Thorn Tree Camp geslapen, wat een prachtig locatie om daar te slapen. Middenin de Serengeti waar de dieren langs je tent (kunnen) lopen, 's nachts hoorde je de hyena's huilen en we hebben een leeuw horen brullen. Een hele bijzondere ervaring was dat. Wij voelde ons daar veilig, na het avondeten werden we door een medewerker naar onze tent gebracht.
We hadden geluk en hebben op 1 dag alle dieren van de Big Five gezien. Wat super gaaf was dat.
Veel dieren hebben we van heel dichtbij kunnen bewonderen, soms liepen de dieren naast de safariwagen.
Na de Serengeti zijn we naar de Ngorongoro gegaan. Ook daar hebben we weer heel veel dieren gezien. Weer zo'n mooie plek was dat, we hebben zelfs een witte buffel gezien. Dit was onze laatste dag dat we de dieren zagen, voor onze kinderen was dat precies genoeg een extra dag dieren spotten zou te veel zijn geweest.
Daarna hebben we 2 dagen bij de Maasai geslapen. We hebben een natuurwandeling gemaakt en veel te horen gekregen over hoe de Maasai leven. Wat bijzonder om te zien en te horen. Ook het dansen en zingen van de Maasai was erg indrukwekkend.
Na en intensieve safari (vaak vroeg opstaan) hebben we nog 6 dagen lekker kunnen ontspannen op Zanzibar. Weer sliepen we op een hele mooie locatie. We hebben daar lekker genoten van het zwembad en het mooie witte strand met het blauwe water.
We hebben echt een top vakantie gehad, wat is Tanzania een mooi land met vriendelijke mensen en heel veel mooi dieren. De accommodatie waar we sliepen waren allemaal erg luxe.
Karin, Astrid en Rafaël bedankt voor alles! Jullie hebben ervoor gezorgd dat wij een hele mooie vakantie hebben gehad. Deze vakantie gaan we niet snel vergeten.

Mirjam van der Haar
Gereisd met gezin
9,0

Geweldige rondreis door Tanzania

Tanzania
Individuele rondreis met Better Places
19-08-2022

Astrid en Karin van Better Places hebben heel goed naar onze wensen geluisterd. We wilden een mooie rondreis maken door Tanzania, met vier jongeren in de leeftijd van 16 tot 23. Onze dochter heeft een verstandelijke beperking en hier is goed rekening mee gehouden. De dagtochten waren niet te lang en er was voldoende rust om haar ook te laten genieten.
We zijn gestart in Arusha en na een rustdag na aankomst zijn we gestart met de safari richting Tarangire National Park. Hier hebben we veel dieren gezien, mooie ritten gemaakt met de gids en genoten van een eerste dag vol safaribelevingen! Onze gids Mwinyi was erg ervaren en heeft ons veilig overal heen gebracht. Hij luisterde goed naar onze wensen en vertelde veel over de dieren en wat we allemaal tegenkwamen. De dag erna gingen we na het Lake Manysara Naional Park naar Rhotia Valley, waar we ons ook erg verheugden op een bezoekje brengen aan het kindertehuis. We dachten meer daar met de kinderen te kunnen kletsten, huiswerk te maken of te voetballen. Dat kon ook, maar na eerst een rondleiding door het kindertehuis, wat een beetje ongemakkelijk voelde. De rondgang door alle kamers en bespreken van de problematiek van een kind was voor ons niet nodig, een kort praatje was voldoende.
De lodge waarin we verbleven was prachtig. Heerlijk op de heuvels, wel koud, maar een kruikje en de kooltjes op schaal waren erg fijn. Overal ontzettend vriendelijk en leuk personeel.
Twee dagen Serengeti was echt fantastisch. Het verblijf in het tentenkamp was ook heel bijzonder, echt midden in het park waar de dieren om je tent lopen.
Na de Serengeti zijn we naar de Ngorongoro Krater geweest, gevolgd door een dag zonder dieren. Op deze dag gingen we twee stammen en het Lake Eyasi bezoeken. We sloten af met twee dagen bij de Masai wat ook een hele bijzondere ervaring was. Dit waren twee dagen zonder echt druk programma, maar we vonden het jammer dat we dus de laatste drie dagen van de trip geen dieren meer hadden gezien. We hadden liever toch afgesloten met bijvoorbeeld de Ngorongoro Krater, waardoor je dan ook nog dieren ziet. Voor onze dochter was het prima, maar ik begreep de anderen goed dat zij liever de Masai Lodge niet als laatste hadden gehad maar liever het verblijf in Marera Valley Lodge.
Na een ruime week kwam er een einde aan een prachtige, onvergetelijk reis. De kinderen hadden aangegeven dat dit echt hun meest bijzondere vakantie ooit was, terwijl we best al wat van andere delen van de wereld hebben gezien.
Verblijf in Tanzania voelde heel veilig, personeel was erg betrokken en vriendelijk. De verblijven waren goed, precies zoals we hadden gehoopt.
Daarna zijn we op eigen gelegenheid vertrokken naar Zanzibar voor een week.
Astrid, Karin en Mwinyi hebben ons een onvergetelijke week bezorgd.

Luise Sieswerda
Gereisd met gezin
Alle ervaringen met Better Places