Better Places

Je lokale specialist

Better Places

Better Places brengt avontuurlijke gezinnen rechtstreeks in contact met een reisexpert in Azië, Afrika of Latijns-Amerika. Samen met de lokale reisprofessional stel je je individuele familiereis samen, 100% afgestemd op de wensen van je gezin. Onze experts ter plaatse hebben veel ervaring in het samenstellen van actieve vakanties voor gezinnen met kinderen.

Ver op reis? Wel verantwoord. Bijzondere plekjes, een echte ervaring en niet alleen voor je kinderen. We vinden het belangrijk dat reizigers een land leren kennen. Dat je in contact komt met de lokale bevolking. Dat je het echte leven op een plek kunt ervaren.  Daarom werken we nauw samen met zorgvuldig geselecteerde lokale reisexperts. Samen met de lokale reisprofessional stel je je individuele familiereis samen, 100% afgestemd op de wensen van je gezin.  Onze reisexperts hebben veel ervaring in het samenstellen van rondreizen voor gezinnen met kinderen en kunnen je dus prima adviseren.

Boek je bij Better Places dan ben je verzekerd van de laatste inside informatie & bijzondere reistips.

Better Places is aanbieder van:
Bekijk en vergelijk alle Better Places reizen
Accomodatie
8.6
Vervoer
8.8
Reisleiding
9.3
Prijs / Kwaliteit
8.8
Algemeen
9.1
Better Places is aangesloten bij:
ANVR Calamiteitenfonds SGR
Bezoek Better Places
Opent in nieuw scherm

Populaire rondreizen van Better Places

Better Places familiereis bestemmingen

Blogs over Better Places

· Redactie
Tips voor de ideale safari met kinderen naar Tanzania
Brullende leeuwen, jagende luipaarden, sjokkende olifanten en grazende zebra’s: een safari is een absolute droomreis voor veel gezinnen. Tanzania is één van de beste safaribestemmingen ter wereld en ook met kinderen kun je hier heel goed op pad. Wil je op safari met kinderen naar Tanzania? Met deze tips wordt je familiereis Tanzania een groot succes.

Beoordelingen van Better Places

Wat zijn de ervaringen van andere reizigers met Better Places?
8,8

Nepal, een onvergetelijke reis vol avontuur en afwisseling!

Nepal
Individuele rondreis met Better Places
16-01-2023

Onze 16-jarige zoon had een droom … NEPAL !
Vanaf het eerste contact met Maaike was er een klik, zij begreep onze reiswensen helemaal.
Al snel stuurde ze ons dan ook het perfecte reisvoorstel door.
Lang hebben we dan ook niet geaarzeld, Nepal zou onze volgende reisbestemming worden.
Op kerstavond was het eindelijk zover!
Onze 15-daagse reis naar Nepal kon van start gaan!
Na een vlotte vlucht en een hartelijke ontvangst door Chuda, de man van Maaike, kon ons avontuur beginnen.
Kathmandu beschrijven is een uitdaging … deze stad is op z’n minst uniek te noemen: drukke straatjes, prachtige tempels, gezellige pleinen, aapjes, heel veel honden en nog meer brommers. Maar de ideale uitvalsbasis om de reis te laten starten.
Vanaf de eerste minuut werden we ondergedompeld in de Nepalese sfeer met supervriendelijke bevolking, die om één of andere (voor ons) bizarre reden allemaal met ons op de foto wilde. Onze zoon schafte zich al snel een “dhaka topi” aan (typisch Nepalees mannenhoedje), wat de plaatselijke bevolking hilarisch scheen te vinden.
Na twee dagen was het tijd om verder te trekken.
We maakten kennis met onze chauffeur, wiens indrukwekkende stuurvaardigheid een grote troef bleek te zijn.
De Nepalese “highway” zorgde meer dan eens voor hachelijke situaties, maar telkens bereikten we veilig en wel onze volgende bestemming. Dankjewel, Bikash !
Bandipur is een schilderachtig bergdorpje met zicht op de Himalaya. We genoten van de rust na het hectische Kathmandu. Ons hotelletje leek zo een sprookje te komen. De koude maar gezellige kamers deden ons onmiddellijk welkom voelen (en de elektrische dekens zorgden voor een warme nacht). Een wandeling door dit pittoreske dorpje leverde dan ook erg mooie foto’s op.
Pokhara bracht opnieuw wat meer leven in de brouwerij. Een gezellige drukte, een straatfestival ter gelegenheid van het Europese nieuwjaar zorgde voor flink wat bezoekers in de stad. Een boottochtje op het prachtige meer bracht ons naar de World Peace Pagoda (na een stevige klim van 45 min). Ons verblijf in het Temple Tree hotel was zalig, het eten superlekker. Sommigen onder ons doken al snel het aanlokkelijk zwembad in, wat de meeste hotelgasten een vreemde actie leken te vinden, het was tenslotte winter, maar daar lieten onze stoere Belgische jongens zich niet door afschrikken.
Je merkt dadelijk dat Pokhara de “home town” is van de trekkers, die zich allemaal in gereedheid brengen om de Himalaya te gaan beklimmen.
Ook bij ons hing er een sfeer van “gezonde spanning”… hoe zwaar zou onze driedaagse trekking worden? We waren benieuwd!
Poonhill trekking: Na een verkwikkende nachtrust was het zover … onze driedaagse trektocht kon van start gaan. Samen met onze gids en onze twee (uiterst behulpzame!) dragers begonnen we te klimmen. Einddoel: de top van Poonhill. Op drie dagen tijd klommen we van 800 naar 3210 m. Duizenden traptreden hebben we in onze kuiten ! Trappen, trappen en trappen. Eindeloos veel. Maar ook prachtige natuur, indrukwekkende hangbruggen over de rivier en tegenliggers van allerlei aard (schapen, geiten, koeien, ezels, …) We overnachtten tijdens onze tocht in 2 “teahouses”, uiterst “basic” maar vooral HEEL ERG KOUD ! Op de ochtend van onze laatste dag, moesten we om 5.30 uur paraat staan. In het donker rolden we ons bed uit, en met de koplamp op het hoofd begonnen we aan onze finale klim naar de top. Boven wachtte ons een warm tasje thee en dan maar wachten op (hopelijk een heldere) ochtend. Langzaam maar zeker verschenen de indrukwekkende bergtoppen van de Annapurna. Alsof er een gordijn werd opengeschoven werden ze één voor één zichtbaar, eerst nog in de schaduw maar later – nadat de zon als een vuurrode bal aan de hemel was verschenen – werden de bergtoppen sprookjesachtig verlicht … ongetwijfeld één van de mooiste natuurspektakels die we ooit hebben mogen aanschouwen. De pijnlijke knieën en stramme spieren waren snel vergeten, de klim was zeker en vast de moeite waard geweest.
Op een halve dag handelden we de afdaling af … even werd gevreesd dat we een family pack knieprotheses zouden moeten bestellen bij thuiskomst, maar na enkel uurtjes stonden we beneden. Moe maar oh zo voldaan!
Pokhara: Terug in Pokhara hadden we zelf een helikoptervlucht geboekt. Planning was om naar Annapurna base camp te vliegen. Drie pogingen hebben we ondernomen, maar omwille van de mist is de helikopter niet kunnen uitvliegen, grote zonde maar op dat moment hadden we een ander acuut probleem af te handelen. Eén van ons kreeg af te rekenen met HELSE pijn ten gevolge van een tandabces. Om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk belandden we (dankzij de supervriendelijke emergency doctor die opgeroepen werd via het hotel) op de spoedafdeling van het ziekenhuis waar de tandarts van wacht werd opgeroepen om het probleem op te lossen. Een “aparte” ervaring die ons deed denken aan de ziekenboeg van de hospitalen tijdens WOII. Ik werd onmiddellijk als tandartsassistente aangesteld en als een volleerde verpleegster volbracht ik dan ook mijn taak. De volgende ochtend moesten we opnieuw langs het ziekenhuis, dus ons vertrek naar Begnas Lake moest met enkele uurtjes worden uitgesteld. Dankzij de goeie zorgen van alle verpleegsters en dokters in het ziekenhuis (en dankzij een flinke stapel pillen) konden we onze reis al snel verderzetten zonder al te veel pijn.
Begnas Lake: Per bootje werden we naar het hotel “gevaren”. Een leuke, rustgevende manier van toekomen! Het hotel was prachtig gelegen aan een uitgestrekt meer en we kregen op ons terrasje bezoek van een donzig kalfje dat door de tuin van het hotel wandelde. Een dagje rust aan het zwembad in de prachtige tuin van het hotel, gaf ons de nodige energie om onze reis verder te zetten.
Op naar Chitwan National Park ! Opnieuw stortten we ons in het chaotische verkeer op de “highway”. Al snel bleek het verkeer een stuk drukker dan verwacht en de tijd drong … heel Nepal scheen te weten dat vanaf 11.00 u de highway voor een duur van 4 uren werd afgesloten wegens wegenwerken. Vier minuten na 11 u kwamen we toe en het noodlot sloeg toe: de barricades werden opgezet, er was geen doorkomen meer aan. De weg zou pas om drie uur in de namiddag terug open gaan. Daar stonden we dan … vier uren lang … Maar onze chauffeur bleek een uiterst listige onderhandelaar. Rustig, kalm maar kordaat begon hij met de Nepalese politie te discussiëren. Dankzij het abces (nooit gedacht ooit blij te zijn met een abces) en de dus duidelijk zichtbare dikke kaak, kreeg hij geregeld dat – als er een ambulance zou passeren – we mee zouden mogen aansluiten om op die manier geen vier uren te moeten wachten en zo snel mogelijk medische hulp te kunnen krijgen (die we op dat moment niet echt meer nodig hadden maar die info hielden we wijselijk voor onszelf). Twee minuten later was het al zover … in de verte hoorden we de welkbekende sirene van een ziekenwagen en sneller dan het licht zaten we in onze jeep. En jawel … de barricades gingen open en onder de jaloerse blikken van de andere gedupeerde weggebruikers, mochten we aansluiten bij de ambulance en zo onze weg verderzetten. Nog eens dankjewel, Bikash !
Chitwan National Park: Onze safari lodge deed ons onmiddellijk terugdenken aan onze reizen naar Afrika. Plots een hele andere wereld dus ! Een stel indrukwekkende olifanten maakten deel uit van de hotel”huisdieren” en een wandeling door het dorp liet ons kennismaken met de plaatselijke bevolking. We gingen zowel op boot-, op wandel- als op jeepsafari (waar we eerder onderkoeld van terugkeerden). We zagen heel wat neushoorns, herten, vogels, zwijnen, krokodillen maar de tijgers en beren waren spijtig genoeg niet van de partij. Toch zeker wel een leuke ervaring, de natuur was ook hier weer overweldigend mooi.
Patan: Het einde van de reis naderde… maar de (voor ons) mooiste stad van Nepal moesten we nog ontdekken. Vanuit Patan maakten we een daguitstap naar Bhaktapur.
Bhaktapur : Deze stad is een openluchtmuseum op zich. Tijdens een wandeling door deze stad heb je ogen tekort. De prachtigste gebouwen liggen op een steenworpafstand van elkaar. Telkens als je denkt alles gezien te hebben, duiken er achter elke hoek van de straat nieuwe onvoorstelbaar mooie gebouwen op. We waren dan ook heel erg blij dat we deze excursie nog aan de reis toegevoegd hadden.
Nepal zal voor altijd in onze herinneringen blijven.
De sanitaire voorzieningen onderweg lieten gewoonlijk meer dan te wensen over, de staat van de “highway” is eerder erbarmelijk te noemen (geduld is een schone deugd), Nepal is een arm land, maar de prachtige natuur en de vriendelijke mensen maken het tot een topbestemming.
Het was een reis vol afwisseling, we zagen steden, kleine dorpjes, meren en uiteraard de indrukwekkende Himalaya.
We hadden warm lenteweer, maar we hebben ook met onze handschoenen en muts bij het kampvuur gezeten.
Onze reis was prima in mekaar gestoken door Maaike, en ook ter plaatse bleek alles goed geregeld.
De hotels waren telkens weer erg netjes en gezellig.
Een absolute aanrader dus voor wie van een “beetje” avontuur en beweging houdt!

Katrien Verhaert
9,4

Schitterende complete rondreis door Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis met Better Places
11-09-2022

Met ons gezin met drie kinderen (15, 12 en 10 jaar) hebben we deze reis gemaakt. Wij hadden geen ervaring met verre rondreizen en zijn door Miranda perfect geholpen.
Eerst hebben we onze algemene wensen gemaild, waarna er al een prima reisvoorstel lag. Daarna hebben we nog heen en weer gemaild om het hier en daar aan te passen totdat het reisprogramma helemaal goed was. De vliegtickets boekten we zelf.
In Costa Rica maakten we een reis van drie weken, waarbij we het hele land doorkruisten. In de verschillende accommodaties verbleven we 2 of 3 nachten. De reisafstanden waren erg goed te doen met de 4x4 die we zelf reden.
Miranda had erg mooie locaties voor ons geregeld. Een fijne lodge in Tortuguero was een goed begin middenin de jungle. De boottocht er naartoe was al een hele ervaring.
Een absolute toplocatie was het kleinschalige Azánia Bungalows in het zuidoosten. Idyllische hutjes in een tropische tuin vol vogels, vlinders, gifkikkertjes en agouti’s, met de warme Caribische Zee op 3 minuten lopen.
We hadden het geluk de Arenal vulkaan op een ochtend vrij van wolken te zien. Bij meerdere lodges hoorden en zagen we brulapen, slingerapen en capucijnerapen en een keer ook doodshoofdaapjes. Toekans zagen we ook vaak.
Miranda was een fijne hulp. Prettig hoe ze zich af en toe meldde met wat informatie, zonder opdringerig te zijn. Toen een boottocht naar de Bribri gemeenschap niet direct goed ging (ze kenden ons daar eerst niet), belden we met Miranda en was het direct opgelost.
De walvisexcursie was prachtig en het ziplinen hoog door het nevelwoud van Monteverde vonden we allemaal spectaculair en erg mooi!
Deze vakantie heeft alles gebracht wat we ervan verwachtten. Rust en ontspanning, zwemmen in de zee en bovenal heel veel wilde dieren. Een heerlijk land en een hele fijne reis!
De aandacht voor de natuur, het wild en duurzaamheid sprak ons ook aan in Better Places. Als wij weer eens een verre reis zouden willen maken, staat Better Places wat ons betreft bovenaan.

Arne en Marije
Gereisd met gezin
9,2

Een onvergetelijke reis met de Kilimanjaro beklimming als hoogtepunt!

Tanzania
Familiereis met Better Places
11-09-2022

Wij zijn nu een maand terug van onze fantastische reis in Tanzania. Eerdere verre reizen organiseerde ik altijd zelf maar omdat we de Kilimanjaro wilde beklimmen en ook voor de safari kwamen we terecht bij Betterplaces. Karin en Astrid hebben voor een fantastische reis op maat gezorgd. Vooraf stem je net zolang af totdat het naar je zin is. Met onze zonen van 15 en 17 jaar hebben we de Kilimanjaro beklommen en dat was een onvergetelijke ervaring. Acht dagen op de berg en met z’n allen de top gehaald. Betterplaces had samen met de gids nog gezorgd dat onze dochter die later in Tanzania was aangekomen onder aan de Kilimanjaro was toen wij aankwamen. Toch de persoonlijke touch van Karin en Astrid. We hadden hele fijne en goede begeleiding tijdens de beklimming. Eén van onze zonen was niet helemaal lekker en hier is heel zorgvuldig mee omgegaan.
Na onze beklimming zijn we vier dagen op safari gegaan in Tarangire, Serengeti en de Ngorongoro krater. Samen met Ronaldo onze driver en gids hebben we veel wild gespot! We verbleven in mooie accomodaties in onder andere safaritententen waarbij ’s nachts ook wild langskomt of waar de olifanten op 50 meter van het zwembad komen drinken (Tarangiri Simba lodge). Afsluitend nog vijf dagen op Zanzibar gerelaxt in het Fun Beach hotel met heerlijke bungalows aan het strand en zwembad.
Betterplaces is een absolute aanrader, Tanzania natuurlijk ook en als je in de gelegenheid bent moet je zeker de Kilimanjaro beklimmen. We hebben het hier nog iedere dag over!

Maria Vemer
Gereisd met gezin
9,8

Fantastische reis naar Tanzania!

Tanzania
Individuele rondreis met Better Places
27-08-2022

Na twee jaar uitstel, kwam het er dan gelukkig toch van: met z'n vieren (twee dochters van 16 en 18) op safari in Tanzania en daarna relaxen op Zanzibar. Astrid en Karin hadden in goed overleg een prachtig programma uitgestippeld. De accommodaties waren redelijk kleinschalig en hadden allemaal wel iets bijzonders, vaak door de manier waarop ze opgenomen waren in de omgeving. Mijn persoonlijke favoriet was Mara Kati Kati in het noorden van Serengeti: buitengewoon vriendelijke staf en prachtig uitzicht met zebra's en gnoes vlak voor je luxe tent.

Onze gids was geweldig. Hij wist precies waar we de grootste kans hadden interessante dieren te spotten, kon daar van alles over te vertellen, liet zich nergens door van de wijs brengen (ook niet toen de jeep er even geen zin meer in had) en paste zich uitstekend aan aan onze wensen. Waar we ons van tevoren misschien wat zorgen maakte over de grote afstanden, viel dat in de praktijk reuze mee. Er was onderweg zoveel te zien dat de tijd voorbij vloog. Dieren spotten was een feest, maar de uitstapjes (mountainbiken door Mto wo Mbu, bezoek aan een koffieplantage, wandelen en dansen met de Maasai) zullen ons misschien nog wel het meest bijblijven.

Soms hadden we mazzel en soms een beetje pech. In het noorden van de Serengeti hebben we een echte "river crossing" gezien zonder daar hele dagen voor te hoeven wachten, de dolfijnen zwommen met ons mee in Zanzibar, maar de twee dagen dat we van het uitzicht op de Kilimanjaro hadden kunnen genieten besloten de wolken er voor te blijven hangen. Ook praktisch ging er wel eens iets anders dan verwacht. Zo bleef er een koffer wat langer op Schiphol en werden we op een eerdere vlucht naar Zanzibar gezet, gewoon omdat er toch nog plek was. In alle gevallen was er direct hulp van Astrid en Karin, om te zorgen dat de koffer werd nagebracht en om ons eerder op te laten pikken van het vliegveld.

Kortom, mede dankzij Better Places hebben we een fantastische reis gehad, waar we nog vele jaren met plezier aan terug zullen denken.

Tom Heskes
Gereisd met gezin
9,0

Een hele mooie en bijzondere rondreis door Tanzania

Tanzania
Familiereis met Better Places
21-08-2022

Wat hebben wij een super mooie en bijzondere vakantie gehad in Tanzania. Karin en Astrid hebben een hele mooie vakantie voor ons georganiseerd. Met onze 2 kinderen (13 en 11 jaar oud) hebben we een 8 daagse safari gemaakt.
Onze gids Rafaël heeft ons naar de mooiste plekjes gebracht en vertelde veel over zijn land en de dieren.
Ons eerst National Park was Tarangire daar hebben we veel olifanten gezien en natuurlijk ook nog andere dieren. De dag daarna hebben we een fietstocht (op mountainbikes) gemaakt in Mto wa Mb. We zijn veel te weten gekomen over de bananenplant. Ook hebben we de lokale marktjes gezien. We zijn op bezoek geweest bij een kunstgalerie. Onze dochter heeft daar nog een "schilderles" gekregen. Na de fietstocht zijn we naar Rhotia Valley Tented Lodge geweest. Wat een mooi uitzicht, bovenop de berg stonden de tenten.
We hebben een bezoekje gebracht aan het kindertehuis. Onze zoon heeft nog gevoetbald.
's Avonds was het er erg koud, maar na het avondeten lagen er warme kruiken in onze bedden.
De volgende dag zijn we naar de Serengeti gereden, wij hebben 2 dagen in Thorn Tree Camp geslapen, wat een prachtig locatie om daar te slapen. Middenin de Serengeti waar de dieren langs je tent (kunnen) lopen, 's nachts hoorde je de hyena's huilen en we hebben een leeuw horen brullen. Een hele bijzondere ervaring was dat. Wij voelde ons daar veilig, na het avondeten werden we door een medewerker naar onze tent gebracht.
We hadden geluk en hebben op 1 dag alle dieren van de Big Five gezien. Wat super gaaf was dat.
Veel dieren hebben we van heel dichtbij kunnen bewonderen, soms liepen de dieren naast de safariwagen.
Na de Serengeti zijn we naar de Ngorongoro gegaan. Ook daar hebben we weer heel veel dieren gezien. Weer zo'n mooie plek was dat, we hebben zelfs een witte buffel gezien. Dit was onze laatste dag dat we de dieren zagen, voor onze kinderen was dat precies genoeg een extra dag dieren spotten zou te veel zijn geweest.
Daarna hebben we 2 dagen bij de Maasai geslapen. We hebben een natuurwandeling gemaakt en veel te horen gekregen over hoe de Maasai leven. Wat bijzonder om te zien en te horen. Ook het dansen en zingen van de Maasai was erg indrukwekkend.
Na en intensieve safari (vaak vroeg opstaan) hebben we nog 6 dagen lekker kunnen ontspannen op Zanzibar. Weer sliepen we op een hele mooie locatie. We hebben daar lekker genoten van het zwembad en het mooie witte strand met het blauwe water.
We hebben echt een top vakantie gehad, wat is Tanzania een mooi land met vriendelijke mensen en heel veel mooi dieren. De accommodatie waar we sliepen waren allemaal erg luxe.
Karin, Astrid en Rafaël bedankt voor alles! Jullie hebben ervoor gezorgd dat wij een hele mooie vakantie hebben gehad. Deze vakantie gaan we niet snel vergeten.

Mirjam van der Haar
Gereisd met gezin
Alle ervaringen met Better Places