Better Places ervaringen

De Better Places ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van familiereis.nl die een rondreis met Better Places gemaakt hebben.

Er zijn 38 ervaringen met Better Places geplaatst.

Accomodatie
8.7
Vervoer
8.9
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
8.8
Algemeen
9.1

Beoordelingen van Better Places

Wat zijn de ervaringen van andere reizigers met rondreizen van Better Places?
9,4

Schitterende complete rondreis door Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis met Better Places
11-09-2022

Met ons gezin met drie kinderen (15, 12 en 10 jaar) hebben we deze reis gemaakt. Wij hadden geen ervaring met verre rondreizen en zijn door Miranda perfect geholpen.
Eerst hebben we onze algemene wensen gemaild, waarna er al een prima reisvoorstel lag. Daarna hebben we nog heen en weer gemaild om het hier en daar aan te passen totdat het reisprogramma helemaal goed was. De vliegtickets boekten we zelf.
In Costa Rica maakten we een reis van drie weken, waarbij we het hele land doorkruisten. In de verschillende accommodaties verbleven we 2 of 3 nachten. De reisafstanden waren erg goed te doen met de 4x4 die we zelf reden.
Miranda had erg mooie locaties voor ons geregeld. Een fijne lodge in Tortuguero was een goed begin middenin de jungle. De boottocht er naartoe was al een hele ervaring.
Een absolute toplocatie was het kleinschalige Azánia Bungalows in het zuidoosten. Idyllische hutjes in een tropische tuin vol vogels, vlinders, gifkikkertjes en agouti’s, met de warme Caribische Zee op 3 minuten lopen.
We hadden het geluk de Arenal vulkaan op een ochtend vrij van wolken te zien. Bij meerdere lodges hoorden en zagen we brulapen, slingerapen en capucijnerapen en een keer ook doodshoofdaapjes. Toekans zagen we ook vaak.
Miranda was een fijne hulp. Prettig hoe ze zich af en toe meldde met wat informatie, zonder opdringerig te zijn. Toen een boottocht naar de Bribri gemeenschap niet direct goed ging (ze kenden ons daar eerst niet), belden we met Miranda en was het direct opgelost.
De walvisexcursie was prachtig en het ziplinen hoog door het nevelwoud van Monteverde vonden we allemaal spectaculair en erg mooi!
Deze vakantie heeft alles gebracht wat we ervan verwachtten. Rust en ontspanning, zwemmen in de zee en bovenal heel veel wilde dieren. Een heerlijk land en een hele fijne reis!
De aandacht voor de natuur, het wild en duurzaamheid sprak ons ook aan in Better Places. Als wij weer eens een verre reis zouden willen maken, staat Better Places wat ons betreft bovenaan.

Arne en Marije
Gereisd met gezin
9,2

Een onvergetelijke reis met de Kilimanjaro beklimming als hoogtepunt!

Tanzania
Familiereis met Better Places
11-09-2022

Wij zijn nu een maand terug van onze fantastische reis in Tanzania. Eerdere verre reizen organiseerde ik altijd zelf maar omdat we de Kilimanjaro wilde beklimmen en ook voor de safari kwamen we terecht bij Betterplaces. Karin en Astrid hebben voor een fantastische reis op maat gezorgd. Vooraf stem je net zolang af totdat het naar je zin is. Met onze zonen van 15 en 17 jaar hebben we de Kilimanjaro beklommen en dat was een onvergetelijke ervaring. Acht dagen op de berg en met z’n allen de top gehaald. Betterplaces had samen met de gids nog gezorgd dat onze dochter die later in Tanzania was aangekomen onder aan de Kilimanjaro was toen wij aankwamen. Toch de persoonlijke touch van Karin en Astrid. We hadden hele fijne en goede begeleiding tijdens de beklimming. Eén van onze zonen was niet helemaal lekker en hier is heel zorgvuldig mee omgegaan.
Na onze beklimming zijn we vier dagen op safari gegaan in Tarangire, Serengeti en de Ngorongoro krater. Samen met Ronaldo onze driver en gids hebben we veel wild gespot! We verbleven in mooie accomodaties in onder andere safaritententen waarbij ’s nachts ook wild langskomt of waar de olifanten op 50 meter van het zwembad komen drinken (Tarangiri Simba lodge). Afsluitend nog vijf dagen op Zanzibar gerelaxt in het Fun Beach hotel met heerlijke bungalows aan het strand en zwembad.
Betterplaces is een absolute aanrader, Tanzania natuurlijk ook en als je in de gelegenheid bent moet je zeker de Kilimanjaro beklimmen. We hebben het hier nog iedere dag over!

Maria Vemer
Gereisd met gezin
9,8

Fantastische reis naar Tanzania!

Tanzania
Individuele rondreis met Better Places
27-08-2022

Na twee jaar uitstel, kwam het er dan gelukkig toch van: met z'n vieren (twee dochters van 16 en 18) op safari in Tanzania en daarna relaxen op Zanzibar. Astrid en Karin hadden in goed overleg een prachtig programma uitgestippeld. De accommodaties waren redelijk kleinschalig en hadden allemaal wel iets bijzonders, vaak door de manier waarop ze opgenomen waren in de omgeving. Mijn persoonlijke favoriet was Mara Kati Kati in het noorden van Serengeti: buitengewoon vriendelijke staf en prachtig uitzicht met zebra's en gnoes vlak voor je luxe tent.

Onze gids was geweldig. Hij wist precies waar we de grootste kans hadden interessante dieren te spotten, kon daar van alles over te vertellen, liet zich nergens door van de wijs brengen (ook niet toen de jeep er even geen zin meer in had) en paste zich uitstekend aan aan onze wensen. Waar we ons van tevoren misschien wat zorgen maakte over de grote afstanden, viel dat in de praktijk reuze mee. Er was onderweg zoveel te zien dat de tijd voorbij vloog. Dieren spotten was een feest, maar de uitstapjes (mountainbiken door Mto wo Mbu, bezoek aan een koffieplantage, wandelen en dansen met de Maasai) zullen ons misschien nog wel het meest bijblijven.

Soms hadden we mazzel en soms een beetje pech. In het noorden van de Serengeti hebben we een echte "river crossing" gezien zonder daar hele dagen voor te hoeven wachten, de dolfijnen zwommen met ons mee in Zanzibar, maar de twee dagen dat we van het uitzicht op de Kilimanjaro hadden kunnen genieten besloten de wolken er voor te blijven hangen. Ook praktisch ging er wel eens iets anders dan verwacht. Zo bleef er een koffer wat langer op Schiphol en werden we op een eerdere vlucht naar Zanzibar gezet, gewoon omdat er toch nog plek was. In alle gevallen was er direct hulp van Astrid en Karin, om te zorgen dat de koffer werd nagebracht en om ons eerder op te laten pikken van het vliegveld.

Kortom, mede dankzij Better Places hebben we een fantastische reis gehad, waar we nog vele jaren met plezier aan terug zullen denken.

Tom Heskes
Gereisd met gezin
9,0

Een hele mooie en bijzondere rondreis door Tanzania

Tanzania
Familiereis met Better Places
21-08-2022

Wat hebben wij een super mooie en bijzondere vakantie gehad in Tanzania. Karin en Astrid hebben een hele mooie vakantie voor ons georganiseerd. Met onze 2 kinderen (13 en 11 jaar oud) hebben we een 8 daagse safari gemaakt.
Onze gids Rafaël heeft ons naar de mooiste plekjes gebracht en vertelde veel over zijn land en de dieren.
Ons eerst National Park was Tarangire daar hebben we veel olifanten gezien en natuurlijk ook nog andere dieren. De dag daarna hebben we een fietstocht (op mountainbikes) gemaakt in Mto wa Mb. We zijn veel te weten gekomen over de bananenplant. Ook hebben we de lokale marktjes gezien. We zijn op bezoek geweest bij een kunstgalerie. Onze dochter heeft daar nog een "schilderles" gekregen. Na de fietstocht zijn we naar Rhotia Valley Tented Lodge geweest. Wat een mooi uitzicht, bovenop de berg stonden de tenten.
We hebben een bezoekje gebracht aan het kindertehuis. Onze zoon heeft nog gevoetbald.
's Avonds was het er erg koud, maar na het avondeten lagen er warme kruiken in onze bedden.
De volgende dag zijn we naar de Serengeti gereden, wij hebben 2 dagen in Thorn Tree Camp geslapen, wat een prachtig locatie om daar te slapen. Middenin de Serengeti waar de dieren langs je tent (kunnen) lopen, 's nachts hoorde je de hyena's huilen en we hebben een leeuw horen brullen. Een hele bijzondere ervaring was dat. Wij voelde ons daar veilig, na het avondeten werden we door een medewerker naar onze tent gebracht.
We hadden geluk en hebben op 1 dag alle dieren van de Big Five gezien. Wat super gaaf was dat.
Veel dieren hebben we van heel dichtbij kunnen bewonderen, soms liepen de dieren naast de safariwagen.
Na de Serengeti zijn we naar de Ngorongoro gegaan. Ook daar hebben we weer heel veel dieren gezien. Weer zo'n mooie plek was dat, we hebben zelfs een witte buffel gezien. Dit was onze laatste dag dat we de dieren zagen, voor onze kinderen was dat precies genoeg een extra dag dieren spotten zou te veel zijn geweest.
Daarna hebben we 2 dagen bij de Maasai geslapen. We hebben een natuurwandeling gemaakt en veel te horen gekregen over hoe de Maasai leven. Wat bijzonder om te zien en te horen. Ook het dansen en zingen van de Maasai was erg indrukwekkend.
Na en intensieve safari (vaak vroeg opstaan) hebben we nog 6 dagen lekker kunnen ontspannen op Zanzibar. Weer sliepen we op een hele mooie locatie. We hebben daar lekker genoten van het zwembad en het mooie witte strand met het blauwe water.
We hebben echt een top vakantie gehad, wat is Tanzania een mooi land met vriendelijke mensen en heel veel mooi dieren. De accommodatie waar we sliepen waren allemaal erg luxe.
Karin, Astrid en Rafaël bedankt voor alles! Jullie hebben ervoor gezorgd dat wij een hele mooie vakantie hebben gehad. Deze vakantie gaan we niet snel vergeten.

Mirjam van der Haar
Gereisd met gezin
9,0

Geweldige rondreis door Tanzania

Tanzania
Individuele rondreis met Better Places
19-08-2022

Astrid en Karin van Better Places hebben heel goed naar onze wensen geluisterd. We wilden een mooie rondreis maken door Tanzania, met vier jongeren in de leeftijd van 16 tot 23. Onze dochter heeft een verstandelijke beperking en hier is goed rekening mee gehouden. De dagtochten waren niet te lang en er was voldoende rust om haar ook te laten genieten.
We zijn gestart in Arusha en na een rustdag na aankomst zijn we gestart met de safari richting Tarangire National Park. Hier hebben we veel dieren gezien, mooie ritten gemaakt met de gids en genoten van een eerste dag vol safaribelevingen! Onze gids Mwinyi was erg ervaren en heeft ons veilig overal heen gebracht. Hij luisterde goed naar onze wensen en vertelde veel over de dieren en wat we allemaal tegenkwamen. De dag erna gingen we na het Lake Manysara Naional Park naar Rhotia Valley, waar we ons ook erg verheugden op een bezoekje brengen aan het kindertehuis. We dachten meer daar met de kinderen te kunnen kletsten, huiswerk te maken of te voetballen. Dat kon ook, maar na eerst een rondleiding door het kindertehuis, wat een beetje ongemakkelijk voelde. De rondgang door alle kamers en bespreken van de problematiek van een kind was voor ons niet nodig, een kort praatje was voldoende.
De lodge waarin we verbleven was prachtig. Heerlijk op de heuvels, wel koud, maar een kruikje en de kooltjes op schaal waren erg fijn. Overal ontzettend vriendelijk en leuk personeel.
Twee dagen Serengeti was echt fantastisch. Het verblijf in het tentenkamp was ook heel bijzonder, echt midden in het park waar de dieren om je tent lopen.
Na de Serengeti zijn we naar de Ngorongoro Krater geweest, gevolgd door een dag zonder dieren. Op deze dag gingen we twee stammen en het Lake Eyasi bezoeken. We sloten af met twee dagen bij de Masai wat ook een hele bijzondere ervaring was. Dit waren twee dagen zonder echt druk programma, maar we vonden het jammer dat we dus de laatste drie dagen van de trip geen dieren meer hadden gezien. We hadden liever toch afgesloten met bijvoorbeeld de Ngorongoro Krater, waardoor je dan ook nog dieren ziet. Voor onze dochter was het prima, maar ik begreep de anderen goed dat zij liever de Masai Lodge niet als laatste hadden gehad maar liever het verblijf in Marera Valley Lodge.
Na een ruime week kwam er een einde aan een prachtige, onvergetelijk reis. De kinderen hadden aangegeven dat dit echt hun meest bijzondere vakantie ooit was, terwijl we best al wat van andere delen van de wereld hebben gezien.
Verblijf in Tanzania voelde heel veilig, personeel was erg betrokken en vriendelijk. De verblijven waren goed, precies zoals we hadden gehoopt.
Daarna zijn we op eigen gelegenheid vertrokken naar Zanzibar voor een week.
Astrid, Karin en Mwinyi hebben ons een onvergetelijke week bezorgd.

Luise Sieswerda
Gereisd met gezin
10

18 daagse familie rondreis Bali - Lombok

Indonesië
Familiereis met Better Places
15-08-2022

Voor het eerst hebben we de volledige organisatie van een reis uit handen gegeven en alles overgelaten aan de specialisten van Better Places.( behalve de vliegtickets naar Bali) en wat was dat een goede beslissing. De maanden voor onze reis hadden we verschillende contacten met Emile, onze specialist, voor het samenstellen van de perfect combinatie tussen cultuur en ontspannen ( strand en snorkelen) . Hij stelde een agenda op maat voor die perfect aansloot aan onze wensen. Enkele weken ervoor werden we nog op de hoogte gehouden ivm laatste COVID regels en zocht hij nog enkele details uit. alles liep perfect zoals gepland en op geen enkel moment moesten we ons zorgen maken indien de chauffeur op tijd kwam, indien de activiteit ok gepland was, etc... alles verliep perfect zoals voorzien. Hotels waren van hoge kwaliteit en excursies waren top. Het volledig gezin ( 3 kids 11/13/15jaar) heeft er enorm van genoten en de afwisseling tussen de verschillende bezoeken en vrije dagen was super gebalanceerd. Ik kan dus Better Places aanraden en was enorm tevreden over de service, de manier hoe alles tot in het detail was geregeld en natuurlijk de kennis and snelle respons van de socialisten. Voor onze volgende verre reis twijfelen we geen moment om opnieuw Better Places te gebruiken. Hartelijk bedankt voor deze onvergetelijke reis !!!

Anthony roedolf
Gereisd met gezin
9,4

Kilimanjaro trekking, Tanzania en Zanzibar

Tanzania
Familiereis met Better Places
15-08-2022

In 2019 boekten we onze droom om naar Tanzanie te gaan. Deze zomer was het dan eindelijk zo ver.
Man en twee oudsten beklommen de Kilimanjaro, een onvergetelijke wandeltocht!
Wij waren hen ondertussen nagereisd en bezochten al wandelend een koffieplantage in de buurt van Arusha en kookten in de tuint van Ilboru lodge.
Na terugkeer van de trekking gangers vertrokken we samen naar Tarangire, Serengeti, Ngoro Ngoro en onderweg bezochten we Rhotia Valley, Mto Wa Mbe en Karatu. Het was alleen maar prachtig! We zagen enorm veel wild en onze gids was een super ervaren man die goed aanvoelde wat wij prettig vinden.
Daarna sliepen we twee nachten bij de Masai, ook onvergetelijk en we werden er echt in de watten gelegd. Heel leuk om hier de sieraden te maken en te wandelen met de Masai. s avonds de MTV ( Masai TV) .
Ons laatste deel van de reis waren we op Zanzibar. Kholle house ligt erg leuk in Stone Town , rustige sfeer met een leuk dakterras. Op Jambiani sloten we af in Fun Beach hotel. een fijne rustige plek met genoeg vermaak. We zijn Karin en Astrid dankbaar dat ze dit zo goed en fijn voor ons georganiseerd hebben en altijd open stonden voor vragen. We bevelen ze van harte aan om met hen de reis naar Tanzania te regelen!

Gea
Gereisd met gezin
8,6

Een indrukwekkende rondreis door Madagaskar met privé chauffer

Madagaskar
Familiereis met Better Places
14-08-2022

Onze op maat gemaakt rondreis voor zeven personen (grootouders, ouders en kinderen) was na een goed gesprek over de mogelijkheden en een paar e-mails snel gemaakt. Ook werden we vooraf goed geïnformeerd over onder meer coronaregels, visa, vaccinnatie en praktische zaken. Zoals we dat van Better Places gewend zijn was alles van aankomst tot vertrek keurig geregeld. Onze koffers waren in Londen achtergebleven, maar Better Places heeft gezorgd dat we deze - zodra deze in Madagaskar aankwamen - toch bezorgd kregen. In onze handbagage hadden wel helaas niet voldoende warme kleding, terwijl de temperatuur ons wel tegenviel. We hadden vooraf de dagtemperatuur in juli (als het daar winter is) wel opgezocht, maar in de hooglanden komt de zon laat op en gaat vroeg weer onder. Die 19 tot 24 graden is dan ook alleen tussen 10:00 en 15:30 uur ofzo, daarvoor en daarna hebben we het best wel koud gehad. Een lekkere jas is in deze tijd echt geen overbodige luxe!
Omdat we relatief kort gingen hebben we soms lang in de auto gezeten, vooral ook omdat de wegen niet zo best waren. Maar met alle tussenstops (wandelingen, enkele workshops, lunches etc.) was het evenwicht toch goed. De accommodaties waren allemaal erg leuk, schoon en comfortabel. En deze hadden vaak een prima restaurant met steeds een keur aan lekkere lokale rum in diverse smaken. Soms was de armoede onder de bevolking wel schokkend. Overvolle bussen, zware karren die met de hand worden getrokken, fietsen en dameshoofden beladen met de gekste dingen, bedelende kinderen en rieten hutjes zonder voorzieningen kleuren constant het straatbeeld. De lokale bevolking is desondanks over het algemeen goed gehumeurd. En de kinderen hadden leuk contact met de kinderen daar, al verstonden ze elkaar niet. We hebben ontzettend mooie dieren en plaatsen gezien. Het tweede deel van de wandeling in Isalo vonden onwaarschijnlijk mooi. En in Tana kun je bovendien ongelooflijk goed eten. Al met al een hele mooie ervaring!!

Faye
Gereisd met gezin
8,3

Autorondreis door Zweden met het gezin

Zweden
Familiereis met Better Places
10-08-2022

Er is een hele fijne vakantie samengesteld, waarbij er ook echt goed geluisterd is naar onze wensen. Eerst een paar dagen in Stockholm en daarna lekker weg van de drukte. De gekozen huisjes stonden voor ons op precies de juiste plekken. De tips en ideeën voor uitjes pasten goed bij ons. Echt even off the grid met ons vieren. Bij een late incheck, kregen we een appje met instructie van de Reismaker Elsbeth.
Voor ons een eerste keer met Beter Places. Het is ons supergoed bevallen.

Marleen Mol
Gereisd met gezin
9,0

Prachtige kennismaking met Cuba

Cuba
Individuele rondreis met Better Places
10-08-2022

Wat hebben wij kunnen genieten van onze rondreis door Cuba, alles was super geregeld en precies zoals stond aangegeven in het reisvoorstel wat Monique en Anna op maat voor ons hebben gemaakt. Privé transfers bleken een fijne oplossing, overnachtingen in Casa Particularas brachten ons in contact met de lokale bevolking en de excursies waren leuk en gevarieerd voor ons gezin. En wat was onze gids in Tripoli enthousiast en wat heeft hij ons veel kunnen vertellen over Cuba!

Alice
Gereisd met gezin
9,0

10 dagen Zuid Sulawesi

Indonesië
Familiereis met Better Places
04-08-2022

Wij ( gezin met 2 kids van 18 en 20) hadden slechts 10 dagen om Zuid Sulawesi te bekijken. Emile dacht met ons mee. Het persoonlijk contact en adviezen ivm Corona wijzigingen werden zeer gewaardeerd. De reis was perfect. Goede chauffeur, perfecte gidsen en leuke accommodaties , (behalve Sengkang maar daarin niet veel keuze). In korte tijd van bergen, rijstvelden, tropische stranden en de rituelen in Toraja regio allemaal kunnen zien. Meerdere malen heerlijk eten bij lokale bevolking. Allemaal even interessant en boeiend. Zelfs een taart kunnen regelen voor de verjaardag van onze zoon! De prijs kwaliteit verhouding is meer dan goed! Zelf lang in de reis wereld gewerkt. Dit overtrof onze verwachtingen. Dromen alweer over onze volgende reis met Better Places.

Yvette de Kreij Journee
Gereisd met gezin
9,0

Geweldige reis dankzij Better Places

Tanzania
Individuele rondreis met Better Places
02-08-2022

We hebben een week safari gedaan en de laatste dagen van de reis zijn we naar Zanzibar gevlogen om lekker bij te komen. De accomodaties waren prachtig en de gids die ons de hele week heeft rondgereden was een echte professional! Wat hebben wij geboft met hem.
De reis was tot in de pintjes geregeld. Dat gaf rust tijdens de reis. Verder was ons contactpersoon ter plaatse makkelijk en snel bereikbaar en dat was echt een onwijs pluspunt. Dat maakte het vertrouwd.

Eva
Gereisd met partner
8,8

Sumatra, prima geregeld

Indonesië
Individuele rondreis met Better Places
27-07-2022

We ontdekten eerder toevallig het aanbod van Better Places online. Het contact met Emile, de lokale reisadviseur, verliep heel vlot. Hij reageerde steeds snel op vragen en paste het reisvoorstel aan obv onze wensen en we kregen een uitgebreid en praktisch reisadvies. De hele reisroute en alle info was ook offline raadpleegbaar via een app. We werden duidelijk geïnformeerd over alle coronamaatregelen. Ter plaatse was alles prima geregeld. De lokale gidsen spraken voldoende Engels. Alleen de chauffeur beheerste het Engels niet zo goed. Better Places draagt duurzaam reizen hoog in het vaandel en geeft hierrond ook tips. De accommodaties waren soms eenvoudig maar meestal erg sfeervol. We kunnen deze organisatie absoluut warm aanbevelen.

Katrien Mampaey
Gereisd met gezin
9,0

Familiereis Sulawesi

Indonesië
Familiereis met Better Places
27-07-2022

Met onze kinderen van 12 en 15 reisden we in 3 weken van Zuid naar Noord doorheen Sulawesi. Een reis die heel goed geregeld was, met alle privé-chauffeurs die mooi op elkaar aansluiten en prima Engels sprekende gidsen. Veel afwisseling : stranden met koraalriffen, jungle, meren, vulkanisch gebied, trekking door reisvelden, en de onvergetelijke dodencultus van de Toroja stammen. Enkele accommodaties konden wel beter maar vermoedelijk onvermijdelijk. Andere hotels waren dan weer zeer goed.

Familie Hoste
Gereisd met gezin
8,8

Fantastische rondreis door Tanzania

Tanzania
Individuele rondreis met Better Places
28-08-2019

Met ons gezin (2 ouders, 2 pubers) hebben we een geweldige rondreis door Tanzania gemaakt. We werden rondgereden in een safari-jeep door een privé-chauffeur. Onze chauffeur voegde ook echt iets toe aan de reis, zonder hem hadden we nooit zoveel gezien. De tenten waar we in sliepen waren ook echt super, de verzorging erg goed, heerlijk eten, goede bedden. Echt gewoon een aanrader. Na afloop nog op Zanzibar relaxen.

Nogmaals onze hartelijke dank aan Karin en haar team voor het opsporen van onze bagage. Helemaal buiten hun schuld (vluchten hadden we zelf geboekt) was onze bagage niet meegekomen doordat er een last-minute wijziging was voor onze heen-vlucht. Zij hebben er voor gezorgd dat onze bagage alsnog werd nagebracht terwijl wij zelf al op safari konden gaan. Super service!

Familie Hassink
Gereisd met gezin in August 2019
8,0

Mooie reis op maat.

Georgië
Individuele rondreis met Better Places
21-10-2018

Better Places maakte voor ons een reis op maat. Daardoor kregen we precies wat we wilden: paar dagen Tbilisi, veel wandelen in de bergen, wat cultuur tussendoor en eindigen in Batoemi. Overnacht in eenvoudige maar schone onderkomens. De onderkomens werden bijna allemaal gerund door families.

Wilko
Gereisd met partner in July 2018
9,0

Heerlijke reis door Tanzania & Zanzibar

Tanzania
Familiereis met Better Places
24-09-2018

Samen met de driver/ gids een week door de mooiste parken van Tanzania gereisd. Een magische trip, goede opbouw met voldoende rustmomenten, afwisselende lodges. We hebben genoten van de schitterende natuur en de ongekende wildlife. Onze gids zei vooraf 'you can't order nature, you see what you see'. And we saw a lot!
Ook voor onze dochter van 9 was het een reis om nooit te vergeten en ze is al die uren in de auto moeiteloos doorgekomen. Bijkomen van alle mooie ervaringen in Zanzibar is geen straf. We zijn zelf ook nog een paar dagen in Dar Es Salaam geweest om het Tanzaniaanse stadsleven te ervaren. Met de fiets een kant van de stad/ mensen gezien waar je als toerist niet zo snel komt. Aan te bevelen, je blijft anders wel erg in de 'bubbel'. Contact met Karin was top; snel en flexibel.

Kim
Gereisd met gezin in August 2018
8,5

Een fantastische rondreis met onze kinderen door Colombia

Colombia
Familiereis met Better Places
17-09-2018

Wij hebben met ons kinderen (14, 13 en 8) drie weken rondgereisd door Colombia en daarna zijn we gezeild, via de San Blas eilanden, naar Panama en teruggevlogen vanuit Panama City.
Ik had onze reis eerst zelf uitgewerkt, maar wilde wel dat alles lokaal geboekt zou worden door iemand die het land goed kent. Zo ben ik bij Eddy terecht gekomen als "lokale" Nederlander. Samen hebben we het programma verder uitgewerkt. Het was een fantastische trip waar we het nog steeds met zijn allen over hebben. En alles liep zeer voorspoedig. Zelfs toen we een vlucht hadden gemist, werd het nog diezelfde ochtend opgelost. Zeer goed geregeld en het feit dat je Eddy kan bellen of appen iis een groot pluspunt. Wij hebben ook nog het vrijwillersproject, dat Eddy 12 jaar geleden is begonnen, bezocht in Medellin en dat kan ik iedereen aanraden. Zeer indrukwekkend wat hij heeft opgezet.
Ik kan iedereen Better Places/Eddy zeer aanraden wanneer je een rondreis met kinderen gaat maken door Colombia.
Veel dank!

Ties
Gereisd met gezin in August 2018
9,2

Epische trip doorheen Argentinië, Chili en Bolivië

Amerika
Individuele rondreis met Better Places
15-09-2018

Drie weken trokken we van NW Argentinië via NW Chili en ZW Bolivië tot in het uiterste noorden van Chili. Als liefhebbers van natuurschoon en rust gekoppeld aan verantwoord toerisme kregen we de Argentijnse quebrada's, de Chileense Atacama-woestijn, de Boliviaanse altiplano met de laguna's en de eindeloze salars te zien. Wij met ons drietjes, 2 vijftigers en onze zoon van 21, beleefden een wonderbaarlijke reiservaring, episch volgens een jong-volwassene van 21. Je mond valt bij wijlen open van de fantastisch mooie natuur (we hebben nogal wat verre reiservaring zodat we kunnen vergelijken...), je voelt de verschillende sfeer en cultuur in de drie landen.
Normaal boek ik mijn reis steeds zelf, van, A tot Z. Deze keer had ik moeite om dit op mijn eentje te doen oa hoe bouw ik mijn reis op rekening houdend met de hoogteverschilen ? kan ik de highlights van deze regio combineren in 1 reis? hoe zit het met het weer in de Zuid-Amerikaanse wintertijd? hoe kan ik een betrouwbaar reisbureau vinden voor de altiplano in Bolivië die je immers niet op je eentje mag doorkruisen? Kortom, een pak vragen die me via google deden belanden bij Better Places. Waarom Better Places? De website oogde professioneel, de getuigenissen authentiek, de aandacht voor verantwoord toerisme sprak me erg aan, kortom al deze zaken gaven me vertrouwen. Noem het een berekende gok. Ik poste een contactformulier en binnen luttele dagen had ik contact met Marion die me hielp bij de finalisering van mijn reisplan, het boeken van de overnachtingen (ik denk met heimwee terug aan het prachtige wineresort in Cafayate) en binnenlandse vluchten en me tips en tricks gaf rond hoogteziekte. Noteer ook dat je ter plaatse steeds terecht kon via what's app of gsm bij Marion en Gwendeline (die het Argentijnse deel voor haar rekening nam) . Het resultaat was zoals gezegd een epische reis met een overdonderende natuur doorheen drie landen die, wel allemaal zuid-amerikaans, toch verschillend aanvoelen.. Better Places , dank om deze onvergetelijke trip mee mogelijk te maken.

Tim Ampe
Gereisd met gezin in August 2018
9,6

Super rondreis door Costa Rica

Costa Rica
Individuele rondreis met Better Places
14-09-2018

We hebben via Better Places een prachtige individuele reis door Costa Rica gemaakt. We vonden vooral de persoonlijke aanpak door Better Places erg fijn. Er is echt geluisterd naar wat wij belangrijk vonden en op basis daarvan is de reis samengesteld.

Auke
Gereisd met gezin in August 2018
8,6

Met het gezin een geweldig rondreis van 3 weken door Java en Balie

Indonesië
Individuele rondreis met Better Places
05-09-2018

Met ons gezin ( 3 dochters van 15, 20 en 22 en een schoonzoon van 24) 3 weken een rondreis gemaakt door Java en Balie. Van tevoren onze wensen bij Emile kenbaar gemaakt. We wilden een persoonlijke reis en het land met haar bevolking beter leren kennen. Hij heeft met zijn lokale kennis en ervaring hiervan een prachtige reis samengesteld. Op zijn aanraden hebben we de reis wat minder "vol" gemaakt, anders waren we na 3 weken niet uitgerust. Alle afspraken zijn nagekomen, de chauffeurs en de gidsen waren goed en deskundig. Soms was er een taalbarrière, maar deze was nooit hinderlijk en de service was meer dan uitstekend. De reis verliep per auto, trein en fiets. Onze verblijven waren over het algemeen op kleine resorts waardoor we veel contact met de lokale bevolking hadden.
Tip: Als je Indonesië echt wil leren kennen, moet je niet alleen naar Balie gaan. Dit eiland is al behoorlijk verwesterd.

De reis heeft onze verwachting overtroffen. We zijn er nog steeds vol van.

De organisatie Better Places kunnen we zeker aanbevelen. Wij kijken alweer naar een volgende reis. De kans is dan heel groot dat we weer gebruik zullen maken van de diensten van Better Places.

Familie Vogelezang
Gereisd met gezin in August 2018
9,6

Prachtige rondreis met falilie door Madagaskar met Better Places

Madagaskar
Familiereis met Better Places
02-09-2018

Drie weken een rondreis (van Better Places) met ons gezin (ouders, zoon 23 dochters van 20 en 18) gemaakt door Madagaskar.

Van tevoren onze wensen met Frank besproken en een mooi reisplan gemaakt. De gehele reis is voortreffelijk verlopen, alles klopte zoals afgesproken en overtrof onze verwachtingen. Zeer vriendelijke en goede chauffeur en bijzonder goede gidsen.

We hebben prachtige natuurreservaten bezocht, veel bijzondere dieren gezien en veel uitleg van de chauffeur onderweg. Geslapen in “familie hotels” van zeer luxe tot wat meer basic. De mensen in Madagaskar zijn zeer vriendelijk en we hebben ons zeer veilig gevoeld. De laatste 4 dagen in op het eiland Ste Marie direct aan het strand en met een lokale visser veel walvissen op zee gezien. Kortom een onvergetelijke reis.

Jaap Haagsma
Gereisd met gezin in August 2018
8,2

Heel veel gezien en gedaan genoten van Costa Rica en Panama

Costa Rica
Familiereis met Better Places
28-08-2018

Met een eigen auto rond gereden. Via de app was alles heel duidelijk. Ook de route naar de volgende bestemming was zo makkelijk te vinden. Costa rica is heel divers. Er zijn mooie stranden veel natuur maar ook kan je lekker actief zijn. Echt afwisselend dus. Je kan er makkelijk zelf rijden de Ticas zijn super vriendelijk en relax. De reis is heel goed geregeld alles is duidelijk en als er iets is heb je snel contact met de contact personen.

Astrid
Gereisd met gezin in July 2018
9,2

Peru the Local Way, Wat een geweldige ervaring!

Peru
Individuele rondreis met Better Places
27-08-2018

Deze reis gemaakt met man en twee dochters (14 en 16 jaar). Vanaf het eerste contact dat ik had met Agnes had ik al een goed gevoel. We hebben de hoogtepunten van Peru gezien maar dan allemaal net even anders. Omdat er veel homestays in onze reis verwerkt waren kregen we een goed inkijkje in het authentieke Peru. Wat een lieve en hulpvaardige families allemaal! Better Places brengt je echt naar plekken waar je anders niet komt en alles is tot in de puntjes geregeld. Ook als er een keer wat mis gaat (Oh nee! Onze bikini's hangen nog aan de waslijn en we zijn al op weg naar onze volgende bestemming!) of als je last minute toch nog die kookcursus wil doen, het wordt zo opgelost en geregeld.
Wat ook erg fijn is is dat er gebruik wordt gemaakt van goede gidsen. Zoveel kennis en enthousiasme. We hebben er veel van geleerd. En, heel belangrijk, het geld komt zichtbaar terecht bij de mensen daar. Men is stuk voor stuk erg blij om voor Better Places te werken en dat merk je dan ook echt.
In onze reisbeschrijving waren telkens restauranttips meegenomen. En deze restaurants waren stuk voor stuk de moeite waard. Nu is Peru sowieso een geweldig land als je van lekker eten houdt maar erg leuk dat Better Places ook hier weer met je meedenkt. Hoogtepunt, ze hadden voor ons een reservering gemaakt in het op de 's Werelds Beste Restaurant ranglijst nummer 7 staande restaurant Maido ( in Lima). Wat wenst een mens nog meer.
Op naar de volgende bestemming met Better Places!

Monique Fennis
Gereisd met gezin in August 2018
8,0

Indrukwekkend Madagascar

Madagaskar
Autorondreis met Better Places
27-08-2018

We hebben mooie natuurparken gezien .Veel bijzondere diersoorten.Mooie stranden aan de west kust,
Regenwoud aan de oostkust ,Onderweg langs de soms moeilijk begaanbare wegen was er veel armoede maar toch een vriendelijke bevolking , Nergens hebben we ons onveilig gevoeld mede dankzij onze uitstekende chauffeurs .
Weer een hel mooi avontuur ,heel goed geregeld door Better Places.

Fam. Crutzen
Gereisd met gezin in August 2018

Ben jij op reis geweest met Better Places?

Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met, of klachten over Better Places.