Home
Blog
Bestemmingen
Inspirerend: Een geweldig mooi filmpje over reizen in Marokko

Inspirerend: Een geweldig mooi filmpje over reizen in Marokko

1 minuut leestijd
Inspirerend: Een geweldig mooi filmpje over reizen in Marokko

Op slechts drie uurtjes vliegen van Nederland ligt een land dat in alle opzichten verschilt van de onze. Je vindt er mystieke steden, adembenemende landschappen en het jaar rond warme temperaturen. Dit mooie filmpje neemt je mee naar Marokko, een prachtige samenvatting van reizen door dit bijzondere land.

Heb jij na het zien van onderstaand filmpje ook zo’n zin gekregen om je koffers te pakken? We geven je nog vijf extra redenen waarom Marokko thuishoort op jouw bucketlist.

Vriendelijke inwoners

In Marokko word je met open armen ontvangen door de vriendelijke locals. Of je nou alleen, met je partner of met je gezin reist, je moet niet vreemd staan te kijken als je plotseling wordt uitgenodigd op de thee. Neem het aanbod aan en ga met de lokale bevolking in gesprek, je krijgt er ontzettend mooie ontmoetingen voor terug.

Mooie steden

De Koningssteden van Marokko zijn een feest voor het oog. Binnen de oude stadsmuren vind je een labyrint aan zandkleurige steegjes en zware deuren die leiden naar prachtige herenhuizen. Bezoek de schitterende koranscholen en boek een nachtje in een authentieke riad. Geen koningsstad, wel heel erg mooi: de medina van Chefchaouen. Deze parel van Marokko is volledig in blauwtinten opgetrokken.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Lekker eten

In Marokko weten ze wat lekker eten is. Hier begin je de dag met een uitgebreid ontbijt van verschillende broodjes, pannenkoekjes en andere zoetigheden, ’s avonds staan de lekkerste stoofgerechten uit de tajine op het menu. Alcohol wordt bijna niet geschonken, in plaats daarvan verwennen de locals je graag met een potje heerijk zoete muntthee en Marokkaanse koekjes. Een prima alternatief voor een borrel.

Aangename temperaturen

In Marokko is het steevast een aantal graden warmer dan in Nederland. De Marokkaanse zomer kan erg heet worden, maar in de winter, lente en herfst is het hier heerlijk rondreizen. Perfect dus voor een korte vakantie. Zoek je een mooie bestemming om de kou te ontvluchten? Plan een reisje naar Marokko voor een flinke portie vitamine D.

Indrukwekkende natuur

Van magnifieke rotsformaties tot uitgestrekte stranden, de natuur van Marokko is fenomenaal mooi. Het is onmogelijk om alle landschappen in één of twee weken te zien, maar als je goed plant kom je zeker aan je trekken. Combineer een road trip door het Altasgebergte met een bezoek aan stranden langs de westkust, of maak vanuit Fez of Marrakech een uitstapje naar de uitgestrekte Sahara.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs