Home
Blog
Bestemmingen
Wauw! Dit filmpje laat zien hoe waanzinnig mooi Sri Lanka is

Wauw! Dit filmpje laat zien hoe waanzinnig mooi Sri Lanka is

1 minuut leestijd
Wauw! Dit filmpje laat zien hoe waanzinnig mooi Sri Lanka is

Vakantiekriebels? Dit filmpje weet de essentie van reizen door Sri Lanka waanzinnig mooi vast te leggen. Zó gaaf is reizen door de 'traan van India'.

Natuur, cultuur en paradijselijke stranden, Sri Lanka is een veelzijdige bestemming vol hoogtepunten. Wedden dat jij na het zien van dit filmpje ook wil reizen naar het relaxte zusje van India?

Reizen met de trein

Natuur, cultuur en paradijselijke stranden, Sri Lanka is een veelzijdige bestemming en alle hoogtepunten komen voorbij. Wedden dat jij na het zien van dit filmpje ook wil reizen naar het relaxte zusje van India? Er zijn maar weinig landen waar je zulke mooie treinreizen maakt als in Sri Lanka en de rit van Kandy naar Ella geldt als een van de mooisten ter wereld. De kleurrijke wagons doorkruisen op een relaxt tempo verschillende landschappen, waaronder afwisselende berglandschappen, felgroene theevelden en spectaculaire watervallen. Treinreizen in Sri Lanka is onderdeel van het avontuur, dus zet je raampje open, sluit vriendschap met de locals tegenover je en geniet van het spectaculaire uitzicht.

Paradijselijke stranden

De stranden van Sri Lanka bestaan uit zacht poederzand en worden veelal geflankeerd door lange rijen palmbomen. De langgerekte stranden zijn voor Aziatische begrippen nog vrij ongerept en het is niet moeilijk om een verlaten stukje paradijs te vinden. Houd je net als de makers van dit filmpje van surfen? In Sri Lanka kun je het hele jaar door terecht. Kom je voor een relaxte luiervakantie? Reis naar het zuiden voor gouden stranden, mooie zonsondergangen en knusse kustdorpjes met zowel luxe resorts als romantische hutjes langs het strand.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Cultureel Sri Lanka

Tempels, rituelen, koningssteden en pelgrimsoorden, Sri Lanka barst van de culturele schatten. Op straat ruikt het naar wierook en in de rijkversierde tempels maak je kennis met eeuwenoude rituelen. Sri Lanka kent bijzondere culturele tradities die de rode draad van jouw rondreis over het eiland vormen. Hoogtepunten van Sri Lanka zijn de culturele hoofdstad Kandy met de Temple of the Tooth, het oude koninkrijk Anuradhapura en de ruïnes van Sigiriya.

Wildlife

Nergens in Azië vind je zoveel mooie natuur en kun je zo dicht bij wilde dieren komen als in Sri Lanka. Vanwege de geïsoleerde ligging heeft het eiland een uniek ecosysteem en vind je hier een bijzondere diversiteit aan dieren en planten. Het land staat bekend om haar mooie wildlifeparken waar je tijdens een safari oog in oog staat met luipaarden, olifanten en tropische vogels. Tot de bekendste natuurparken horen onder andere Yala National Park, Uda Walawe National Park en Wasgomuwa National Park, en een bezoek aan één van deze plekken is dan ook essentieel voor jouw Sri Lanka ervaring.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs