Home
Blog
Bestemmingen
Top 3 Marokko met het gezin

Top 3 Marokko met het gezin

op 26 januari 2015
2 minuten leestijd
Top 3 Marokko met het gezin

Welke activiteiten mag je nou echt niet missen als je met je gezin naar Marokko reist? Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje.

In Marokko stap je met je gezin een exotische wereld in op maar 4 uur vliegen. Je waant je soms echt even in Aladdin’s sprookje van duizend-en-één nacht. Het is een veilige en bijna altijd zonnige bestemming, waar je comfortabel met je eigen huurauto rond kunt rijden. De afstanden zijn relatief kort, het wegennet en de bewegwijzering goed en de mensen relaxed. Onderweg prikkel je je zintuigen met kruidenstapels, zoete dadels en glaasjes muntthee.

Hieronder onze top 3 gezinsactiviteiten in Marokko.

1. Magisch Marrakech en het platteland

Dwaal samen met je kinderen door de oude binnenstad van Marrakech, de beroemdste koningsstad van Marokko. Prikkel je zintuigen in een wirwar van straatjes met glas-in-lood lampen, tapijten en volgeladen ezelkarren. Sla ook zeker het Djemaa el-Fna-plein niet over: het lijkt wel een openluchttheater met slangenbezweerders, hennadames en een opgedofte kameel. Na al deze overweldigende indrukken hadden wij behoefte aan wat rust en ruimte. Net buiten Marrakech speelt het boerenleven zich af. Met gids en muilezel wandel je hier langs kleine dorpen waar je een kijkje neemt bij de mensen thuis. Onderweg zwaaien kinderen vrolijk naar je, scharrelen kippen rond de bruine kleihuizen en bewerken pezige mannen het land. Leuk om ook die kant van Marokko te zien.

2. Zandhappen in de woestijn

Natuurlijk een must voor iedereen die naar Marokko gaat: een bezoek aan de zandduinen van de Saharawoestijn. En wat is nou leuker dan de woestijn in op de rug van kameel? Al wiebelend komt je kameel omhoog en slof je als een ware bedoeïene de immense woestijn in. Je hobbelt achter elkaar over de vlakte met zand, zand en zand. Beklim een zandduin voor de zonsondergang en ga er lekker voor zitten om de oranje bol te zien zakken... Deze avond slaap je in een nomadentent van kamelenhaar op een matrasje. Is het nog een lekkere temperatuur buiten, leg dan je matras op het nog warme zandbed en tel eerst de duizenden fonkelende sterren... Wow!

3. Dwalen door de kasbah

Tussen Marrakech en de woestijn ligt het indrukwekkende Atlasgebergte, met besneeuwde toppen van wel meer dan 3000 meter hoog. In de vallei net buiten dit gebergte staat een oude ommuurde stad opgebouwd uit leem en stro, een kasbah. Je logeert aan de overkant van de rivier en om bij de kasbah van Ait Benhaddou te komen spring je bij laag water van zandzak naar zandzak. Staat het water wat hoger, dan brengt een ezeltje je naar de andere kant. In de kasbah wonen nog oude boerenfamilies. Beklim de torens van de poort, voel de frisse berglucht in je longen en voetbal met de lokale schoolkinderen in een lemen steegje. Alsof je even terug gaat in de tijd.

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van MarokkoKids, onderdeel van RiksjaKids. Wil jij ook met je kinderen naar Marokko? Reisorganisatie MarokkoKids biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen. De reisspecialisten zijn zelf ook moeder en met hun kinderen door Marokko gereisd. Zij adviseren je graag uit eigen ervaring.

Top familiereizen naar Marokko

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs