Home
Blog
Bestemmingen
De 6 mooiste bezienswaardigheden van Namibië

De 6 mooiste bezienswaardigheden van Namibië

op 22 juni 2015
1 minuut leestijd
De 6 mooiste bezienswaardigheden van Namibië

Namibië is een prachtig land dat bekend staat om zijn waanzinnig mooie natuurgebieden. De droge woestijnlandschappen gaan naadloos over in de oceaan, en er zijn genoeg parken waar je wilde dieren kan spotten. Een overzichtje van de plekken die je niet mag overslaan.

1. Etosha National Park

Het Etosha National Park behoort tot de grootste natuurparken van Afrika, en zonder een safari in dit prachtige gebied is een reis door Namibië niet compleet. Het landschap bestaat uit eindeloze zandvlaktes en spiegelende zoutpannen, en dat betekent dat je hier fantastische uitzichten hebt op het grazende wild. In de droge periode trekken duizenden olifanten, neushoorns en leeuwen naar de waterpoelen, dus de kans dat je er eentje spot is groot.

2. Sossusvlei

De Sossusvlei is beroemd om haar gigantische, oranjerode zandduinen. Het prachtige landschap loopt door tot aan de horizon en het is even alsof je je op een andere planeet bevindt. De woestijn is het mooist bij zonsopgang en zonsondergang, dus zoek tijdig een hoge duin op en aanschouw hoe de kleuren met de minuut intenser worden.

3. Dodevlei

Nabij de Sossusvlei ligt de mysterieuze Dodevlei. Door klimaatverandering kwamen waterpoelen droog te liggen en rondom de kleivlakte vormden zich hoge rode zandduinen. De grond is gebarsten en de bomen zijn dood. De zwartgeblakerde boomskeletten zijn 900 jaar oud, maar vanwege het klimaat vergaan ze niet. Het geeft de plek een bijna spookachtig voorkomen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

4. Fish River Canyon

De Fish River Canyon is een enorme kloof die miljoenen jaren geleden is ontstaan door geologische activiteit. Het grillige landschap bestaat uit hoge rotsformaties en diep uitgesleten ravijnen. Het uitzicht over dit grandioze landschap is waanzinnig mooi. Her en der vind je uitkijkpunten waar je de mooiste uitzichten hebt.

5. Skeleton Coast

De onherbergzame Skeleton Coast is een kuststrook van 30 kilometer breed en 500 kilometer lang. Het ruige landschap kenmerkt zich door de hoge duinen, droge zoutpannen en vreemd gevormde gesteentes. Door een combinatie van mist en onberekenbare stroming is menig walvis en schipper hier voor de kust in de problemen gekomen, en de branding en woestijn liggen dan ook bezaaid met botten en oude scheepswrakken. Houd je camera bij de hand, want het levert surrealistische plaatjes op.

6. Damaraland

In het westen van het land ligt het prachtige Damaraland. Het landschap is divers: van open grasvlaktes tot bergachtige gebieden met diepe ravijnen. Ondanks de constante zonneschijn en de woestijnachtige omstandigheden leven hier wel dieren, waaronder olifanten, de zwarte neushoorn en struisvogels. Ze hebben zich door de jaren heen perfect weten aan te passen aan de omstandigheden.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs