Home
Blog
Algemeen
6x De mooiste ballonvaarten ter wereld

6x De mooiste ballonvaarten ter wereld

op 28 september 2015
1 minuut leestijd
6x De mooiste ballonvaarten ter wereld

Een ballonvaart is een bijzondere ervaring, en helemaal als je er eentje boven een mooi gebied maakt. Maar wat zijn nou de meest speciale plekken om vanuit de lucht te bekijken? We maken je het wat makkelijker (of juist niet!) met dit lijstje van de mooiste ballonvaarten ter wereld.

1. Luxor, Egypte

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De eeuwenoude bouwwerken van Luxor waren nooit bedoeld om van boven te aanschouwen, maar toch zien ze er verdraaid goed uit vanuit de lucht. Een ballonvaart in dit gebied begint met het uitzicht op een gouden zonsopgang boven de Nijl, maar al snel worden de contouren van de oude koningsstad duidelijk. En wanneer de zon helemaal bovenaan de hemel staat heb je ook goed uitzicht op het bijzondere landschap langs de oevers van de Nijl: Aan de ene kant van de rivier zie je de groene akkers en vruchtbare landbouwgrond, aan de andere de droge, uitgestrekte woestijn. Egypte op zijn best!

2. Cappadocië, Turkije

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

We riepen het al eerder: Het Turkse Cappadocië is sprookjesachtig mooi. Vanaf de grond zijn alle bijzondere schoorstenen en uitgehakte bouwwerken al prachtig om te zien, maar wanneer je in een heteluchtballon door het luchtruim zweeft is het met kleine torentjes bezaaide landschap nog magischer. Zeker één van de leukste dingen om te doen in Turkije!

3. Bagan, Myanmar

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Bagan, de voormalige hoofdstad van het Eerste Birmaanse Koninkrijk is bedekt met ontelbare stupa’s en pagodes, en pas vanuit de lucht dringt de omvang hiervan echt goed tot je door. Een waanzinnige ervaring, die na de landing traditioneel wordt afgesloten met een glaasje bubbels.

4. Chateau d'Oex, Zwitserland

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Elke laatste week van januari vindt in het Zwitserse Chateau d'Oex het International Balloon Festival plaats. Tijdens dit jaarlijkse luchtballonnenfestival maak je de mooiste ballonvaarten over de met sneeuw bedekte bergtoppen van Chateau d'Oex en omgeving. Het is weer eens wat anders dan de geijkte wintersportvakantie.

5. Serengeti, Tanzania

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De steppen van de Serengeti in Tanzania zijn het decor van ’s werelds meest spectaculaire natuurverschijnsel: de migratie. Honderdduizenden gnoe's, zebra's en gazellen trekken elk jaar in grote kuddes naar de meest vruchtbare plekjes van de Serengeti, en om dat van bovenaf te aanschouwen is adembenemend mooi. Bekijk hoe de jonge kalfjes al kort na de geboorte op eigen hoeven kunnen staan,  de jagende hyena’s die op zoek zijn naar een prooi en met een beetje geluk spot je zelfs de Big Five!

6. Nederland

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het is misschien niet je eerste keus, maar eigenlijk kan er maar weinig tippen aan een ballonvaart boven je eigen omgeving. Een ballonvaart over eigen land is als een enorm zoekplaatje vol herkenbare landmarks. En of dat nou je eigen huis, de plaatselijke kerktoren, de bollenvelden in het Westland of het duingebied op Veluwe is, wedden dat je er van zult genieten om ze vanuit de lucht te bekijken?

Gerelateerde blogs