Home
Blog
Algemeen
Ontdek Zuid Afrika met het gezin

Ontdek Zuid Afrika met het gezin

op 7 mei 2015
1 minuut leestijd
Ontdek Zuid Afrika met het gezin

Zuid Afrika is het meest kindvriendelijke land van Afrika en de perfecte bestemming voor een familiereis. We geven je acht goede redenen om met het hele gezin af te reizen naar het zuidelijkste puntje van Afrika.

Kruger National Park

De beroemdste inwoners van Zuid-Afrika zijn de buffels, olifanten, luipaarden, leeuwen en nijlpaarden. Ga samen met de kids op zoek naar de Big Five in het Kruger National Park en probeer de verstopte dieren te ontdekken. Maak het avontuur compleet door ’s avonds in het park te logeren.

Geschiedenisles op Robbeneiland

De geschiedenis van Zuid-Afrika is niet fraai, maar wel heel erg leerzaam. Neem je kinderen mee naar Robbeneiland en laat ze zelf kennismaken met het roemruchte verleden van Zuid-Afrika. Een stuk boeiender dan de geschiedenisles op school!

Pinguïns spotten op Boulders Beach

Op een half uur rijden van Kaapstad ligt Boulders Beach. Dit rotsachtige strand is het domein van een flinke kolonie pinguïns en dat is een fantastisch gezicht voor jong en oud. Bekijk de vertederende beestjes van een afstandje of duik het water in voor een één op één ontmoeting.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Fiesten door het wijnlandschap

Een wijnproeverij met kinderen is uiteraard niet de bedoeling, maar het prachtige landschap van Stellenbosch laat zich ook erg goed ontdekken per fiets. Stap met het hele gezin op de mountainbike en verken al trappend het glooiende wijnlandschap.

Het boerenleven

Een verblijf op een boerderij is een ontzettend leuke manier om het authentieke Zuid-Afrika te leren kennen. Steeds meer boeren bouwen hun boerderijen deels om tot familievriendelijke vakantiebestemmingen. Je maakt hier kennis met de Afrikaanse gastvrijheid, kan op je gemak de omgeving ontdekken en ’s avonds schuif je aan voor een echte Afrikaanse barbecue: Braai.

Bezoek de Tafelberg

De Tafelberg is te zien vanuit heel Kaapstad en dat zal ongetwijfeld zijn aantrekkingskracht hebben op kinderen. Gelukkig hoeft een tochtje naar de top niet veel inspanning te kosten. De kabelbaan brengt je in tien minuten naar boven en het uitzicht op de top is fenomenaal.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Actief Kaapstad

Kaapstad is een veelzijdige stad, waar ook voor families een hoop is te zien en te doen. Ga naar het strand, of maak een wandeling door het prachtige natuurgebied in de omgeving. Bezoek het aquarium bij Waterfront, het Lion Park en de Crocodile Farm, of ga een dagje ravotten in de zwembaden van het Waterworld Strand Water Park.

Maak kennis met de oude culturen

Een ontmoeting met de oudste bewoners van Zuid-Afrika zul je niet snel vergeten. Ga op bezoek bij een lokale stam en maak kennis met de cultuur en tradities van bijvoorbeeld de San, de Zulu’s of Ndebele.

Top familiereizen naar Zuid-Afrika

Relevante reisorganisaties