Home
Blog
Bestemmingen
5 redenen voor een reis naar Bolivia

5 redenen voor een reis naar Bolivia

1 minuut leestijd
5 redenen voor een reis naar Bolivia

Bolivia is een van de meest diverse bestemmingen van Zuid-Amerika, want je hebt er prachtige natuur, eeuwenoud erfgoed en kleurrijke steden. Nog meer redenen nodig om een tripje te boeken naar dit bijzondere land? Dit zijn 5 plekken die je meteen op je bucketlist wil zetten.

Bolivia behoort tot de armste landen het continent, maar is desalniettemin een geliefde bestemming onder reizigers. Backpacken is relatief goedkoop en door ter plaatse je reis te boeken komt het geld meteen bij de lokale bevolking terecht.

De zoutvlaktes van Uyuni

Verreweg het bekendste stukje Bolivia is Salar de Uyuni, de zoutvlaktes van Uyuni. Een bijna buitenaards landschap waar het uitzicht wordt gedomineerd door vele vierkante kilometers aan zout. Met een jeep kun je over de spiegelende vlakte razen en geweldige foto’s maken met een bijzonder perspectief. Een must do in Bolivia.

Bolivia, Salar de Uyuni
Bolivia, Salar de Uyuni

Spaans leren in Sucre

Klein maar fijn, zo zou je Sucre het best kunnen omschrijven. Sucre heeft een prachtige binnenstad vol spierwitte gebouwen en is een geliefde plek onder reizigers. Veel blijven er langer hangen dan oorspronkelijk was gepland, met dank aan de relaxte sfeer en lieve mensen. Vergaap je aan de koloniale bouwwerken en schrijf je in voor een cursus Spaans. Kun je op de markt van het nabijgelegen Tarabuco meteen je kennis in de praktijk brengen.

Struinen over de heksenmarkt in La Paz

Mercado de Hechiceria is de heksenmarkt van La Paz. Hier moet je niet vreemd opkijken van marktwaren als gedroogde kikkers en foetussen van lama’s, want die worden hier bij de vleet verkocht. Volgens lokale geloofsovertuigingen zouden deze attributen een geneeskrachtige werking hebben.. Wij houden het persoonlijk liever bij souvenirtjes in de vorm van kleurrijke
sjaals, tassen en boekenleggers.

Bolivia, La Paz
Bolivia, La Paz

Bolivia, Titicaca
Bolivia, Titicaca

Overblijfselen van oude beschavingen bij het Titicacameer

In het Titicacameer op de grens met Peru vind je eilandjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het meer heeft bijzondere magnetische krachten en op het Boliviaanse eiland Isla del Sol vind je tal van archeologische vindplaatsen. Wandel langs overblijfselen van de oude Inca’s en steek eventueel kort de grens over voor een bezoek aan Peruaanse zijde.

Rurrenabaque: Amazone en pampa’s

Zowel de Amazone als de pampa’s bezoeken in één trip? Met junglestadje Rurrenabaque kun je beide met elkaar combineren. Dit is een van de meest toegankelijke plekken om de mysterieuze Amazone te ontdekken, maar je kunt er dus ook met een bootje door de graslanden varen. Maak eerst een meerdaagse tocht door jungle om vervolgens te logeren tussen de wilde dieren op de pampa’s. Twee vliegen in één klap.

Bolivia, Rurrenabaque
Bolivia, Rurrenabaque

Meer blogs