Home
Blog
Bestemmingen
Beren, meren en bossen in West-Canada

Beren, meren en bossen in West-Canada

op 21 november 2014
2 minuten leestijd
Beren, meren en bossen in West-Canada

Ze spreken er Engels, je kunt het land zelf per auto verkennen, het is er veilig en het eten is er zoals thuis: het westen van Canada is een perfecte gezinsbestemming.

Ze spreken er Engels, je kunt het land zelf per auto verkennen, het is er veilig en het eten is er zoals thuis: het westen van Canada is een perfecte gezinsbestemming. En voor wie zich afvraagt of er dan nog wel voldoende ‘avontuur’ over blijft: het is een ideale bestemming voor wie houdt van actief bezig zijn in de natuur. Zo kun je er prima bergwandelen, beren spotten, varen op een gletsjermeer of krabbetjes zoeken langs de kust. Dit zijn onze favoriete stoere gezinsactiviteiten in het westen van Canada.

Vancouver Island

Een eiland ongeveer zo groot als Nederland, voor de kust van Vancouver (tja, de naam zegt het al). Kies één basis op het eiland en duik van daaruit de natuur in, zodat je je niet elke twee nachten weer hoeft te verplaatsen. Vanuit Ucluelet kun je walvissen en orka’s spotten, een machtig gezicht als er opeens een rugvin voor je boot opduikt. Of ga beren spotten in de fjorden. Vanuit een rubberboot kun je dichtbij de kant komen, maar hou je toch genoeg afstand om de beren niet te storen. En eerlijk is eerlijk, het voelt ook wat veiliger om vanaf het water toe te kijken.

Rocky Mountains

De perfecte plek om lekker te bergwandelen. Er zijn veel verschillende paden, zowel lange als korte, dus je kunt er met je kinderen eentje uitzoeken die jullie allemaal volhouden. En omdat je in Canada gemakkelijk met je eigen huurauto rondrijdt, kun je ook meerdere korte wandelingen maken in steeds een ander gebied. Zo loop je de ene keer tussen de naaldbomen naar elanden te speuren en tuur je daarna over een babyblauw meer. Zowel Jasper als Banff National Park zijn een bezoek waard.

Onze aanrader: ga met een grote truck de Athabasca gletsjer op, aan de beroemde Icefields Parkway precies tussen Jasper en Banff in. Toeristisch, dat wel, maar een absolute highlight voor het hele gezin tijdens onze trip!

Okanagan Valley

Na al die actieve dagen in de natuur, wil je misschien ook even lekker bijkomen. Dit kan goed in de Okanagan wijnvallei, een gebied met veel meren waar de temperatuur altijd een paar graden hoger ligt vanwege een typisch microklimaat. De meren zijn omzoomd door zandstranden, heerlijk om hier met een picknickmand een middag door te brengen voor je terug naar huis vliegt. Wil je tóch nog iets actiefs doen? Maak dan met de kleintjes een rit per stoomtrein door de vallei, waarbij je anderhalf uur lang tussen wijnvelden door tjoekt. Dat wijntje aan het eind van de dag smaakt dan des te lekkerder.

Dit artikel is geschreven door Edith Huntink, reisspecialist van RiksjaKids. Bij CanadaKids, onderdeel van Riksja, kun je je eigen Canadareis samenstellen en in de voetsporen treden van Edith. De reisspecialisten adviseren je vanuit eigen ervaring, je slaapt in knusse gezinsaccommodaties (vaak met eigen keuken) en verkent Canada per huurauto in je eigen tempo.

Top reizen naar Canada

Reisorganisaties met reizen naar Canada