Home
Blog
Bestemmingen
Met je kinderen naar Thailand? Doen!

Met je kinderen naar Thailand? Doen!

op 20 mei 2014
2 minuten leestijd
Met je kinderen naar Thailand? Doen!

"Dat is toch veel te ver vliegen. Die kleintjes kunnen echt niet tegen de hitte en lusten dat pittige eten helemaal niet". Er zijn veel argumenten om geen verre reis te maken met je kinderen, maar naar ons idee zijn er veel meer redenen om het wel te doen.

"Dat is toch veel te ver vliegen. Die kleintjes kunnen echt niet tegen de hitte en lusten dat pittige eten helemaal niet". Er zijn veel argumenten om geen verre reis te maken met je kinderen, maar naar ons idee zijn er veel meer redenen om het wel te doen. Met name Thailand leent zich goed voor een exotische reis met je kroost. De Thai zijn gek op kinderen en verwennen ze graag. Bovendien gaat het reizen hier heel gemakkelijk, met  spannende nachttreinen en relaxte binnenlandse vluchten. En al die beren op de weg? Voor ieder probleem bestaat een oplossing.

Goede planning
Een ontspannen reis met je kinderen begint met een goede voorbereiding. Plan je reis zo dat je niet te lang achter elkaar onderweg bent. Een internationale vlucht met overstap is goedkoop, maar maakt de reis een stuk langer en gecompliceerder. Door iets meer te investeren, heb je een grotere kans dat iedereen vrolijk en blij in Thailand aankomt. Het cliché is tenslotte helemaal waar: blije kinderen betekent relaxte pappa's en mamma's.

Even rust aan de kust
Reis vervolgens niet meteen door, want zo'n lange vlucht hakt er flink in. Niet alleen de reistijd, maar vooral de jetlag zal niet in één keer uit je systeem zijn. Als je kinderen zich al niets aantrekken van dat ene uurtje bij de wisseling van zomertijd naar wintertijd, kun je ervan uitgaan dat het wennen aan zes uur tijdsverschil niet in één dag lukt. Helemaal ontspannen is het om de vakantie niet in Bangkok te starten, maar in een kustplaats in de buurt, zoals Hua Hin. Even lekker zwemmen, zandkastelen bouwen en voor de ouders misschien af en toe drie regels in een tijdschrift lezen: na een paar dagen kunnen jullie er allemaal weer tegenaan.

Slapen in de trein
Eigenlijk kun je in Thailand alles doen met je kinderen, wat je ook met z'n tweeën zou hebben gedaan. Let er alleen op dat je geregeld hotels hebt met een zwembad, dat je af en toe een dagje niks inplant, zodat er ook in dat zwembad geplonsd kan worden en dat je het vervoer tijdens de reis niet te lang maakt. Binnenlandse vluchten zijn in Thailand heel goedkoop en zo kun je gemakkelijk lange afstanden overbruggen. Toch is het leuk om  minstens één keer een nachttrein in te plannen, want dat is een ervaring op zich. Overdag met je neus tegen het glas door het raampje kijken naar het tropische landschap, 's nachts tussen de knisperende lakens in je bed in slaap gewiegd worden door het geboemel van de trein.

Olifantendouche
Er zijn heel veel activiteiten in Thailand die zowel voor ouders, als voor kinderen leuk zijn. Wil je bijvoorbeeld Bangkok zien, maak dan geen eindeloze wandeltochten, maar verken de stad op de fiets. Kleine kinderen kunnen achterop, grotere kinderen trappen zelf op de pedalen. En een tocht langs de eeuwenoude tempels van koningsstad Ayutthaya wordt voor kinderen een stuk interessanter als ze dit kunnen doen aan de hand van een fotospeurtocht. Met je gezin olifanten gaan wassen in de rivier is ook bijzonder. Natgespoten worden door een grote grijze slurf, is voor jou óók heel leuk.

Verrijking
Ja, het is er warm, maar de zwembaden en verse fruitshakes zijn dan extra lekker. En het eten is echt niet altijd pittig, jij en je kids zullen verrast zijn door de verschillende smaken van de Thaise keuken. Een reis naar Thailand is niet alleen heel fijn voor de ouders, het is een verrijking voor je kinderen. Een ander land leren kennen, proeven van de cultuur, meedoen met de lokale gebruiken, hoe bijzonder is het als je dit aan je kinderen kunt meegeven. Een ervaring die jij, maar ook zij niet snel zullen vergeten.

De reisspecialisten van Thailand Kids schreven bovenstaande reistips. Zij kennen niet alleen het land goed, ze hebben er zelf ook met hun kinderen gereisd. Vanuit hun ervaring helpen ze je graag met het samenstellen van je individuele reis bij reisorganisatie Riksja Kids.

Relevante reisorganisaties