Rondreizen in Cuba

op 11 april 2013
1 minuut leestijd
Rondreizen in Cuba

Cuba is het land van Che Guevara, prachtige stranden en koloniale bouwwerken, maar Cuba heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Mensen die al eens een rondreis naar Cuba hebben gemaakt, zullen je absoluut aanraden om hetzelfde te doen. Cuba is echt een land dat je moet ervaren, omdat het je zal verrassen.

Cuba is het land van Che Guevara, prachtige stranden en koloniale bouwwerken, maar Cuba heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Mensen die al eens een rondreis naar Cuba hebben gemaakt, zullen je absoluut aanraden om hetzelfde te doen. Cuba is echt een land dat je moet ervaren, omdat het je zal verrassen. De charme van Cuba valt eigenlijk niet uit te leggen, daar moet je zelf naar op zoek, maar er zijn wel een aantal kenmerken te noemen waarin je die charme zeker zult vinden.

Fotogeniek

Als je van fotograferen houdt, dan is Cuba voor jou een geweldig land om naartoe te reizen. Op de een of andere manier is Cuba namelijk buitengewoon fotogeniek. Of het nu komt door het licht, of omdat je vrijwel overal waar je kijkt wel iets bijzonders kunt ontdekken, dat is niet goed te zeggen. Feit is echter wel dat op Cuba niet één foto kan mislukken. Daar zorgen de mooie natuur, de vriendelijke mensen, de prachtige bouwwerken, de karakteristieke oldtimers en de kleurrijke straatbeelden wel voor.

Muziek

Cuba is niet alleen visueel gezien mooi, maar het zindert er ook van de levenslust en dat hoor je in de muziek. De Cubaanse muziek heeft een specifieke stijl, die natuurlijk het beste klinkt als het wordt gespeeld door de Cubanen zelf. Bezoek daarom een danssalon of Cubaanse bar met live muziek en trek je dansschoenen aan om los te gaan op de klanken van de Mambo, de Salsa of de Rumba. Cubanen zijn vriendelijk en gastvrij, dus maak contact, stel vragen en voor je het weet krijg je een sigaar aangeboden en de beste insider tips te horen.

Cocktails

De Mojito is een razend populaire cocktail en de geboorteplaats van dit fijne drankje is restaurant/bar La Bodeguita del Medio in de hoofdstad Havana. Je voelt in dit etablissement de aanwezigheid van kunstenaars als Pablo Neruda, Salvador Allende en Ernest Hemingway als het ware nog nasidderen. Drink je liever een Daiquiri? Bezoek dan El Floridita, in het oude gedeelte van Havana, waar je aan de bar van deze heerlijke cocktail kunt genieten en in het restaurantgedeelte een prima visje kunt eten.

Top familiereizen naar Cuba

Relevante reisorganisaties