Home
Blog
Bestemmingen
Strand in Vietnam? Dit zijn de 6 leukste kustplaatsen

Strand in Vietnam? Dit zijn de 6 leukste kustplaatsen

1 minuut leestijd
Strand in Vietnam? Dit zijn de 6 leukste kustplaatsen

Vietnam staat niet direct bekend om haar paradijselijke stranden, maar toch zijn die er zéker wel! Familiereis.nl verklapt je hier je de mooiste stranden van Vietnam!

Met 3.444 kilometer aan kustlijn is Vietnam een geweldige bestemming voor zon, zee en strand. Van paradijselijke stranden met goudgeel zand en wuivende palmbomen tot energieke kustplaatsjes waar een hoop valt te ondernemen: de keuze langs de kust is enorm. Benieuwd naar welke plaats je het best kan afreizen? We hebben de leukste badplaatsen voor je op een rijtje gezet.

Mui Ne

Een relaxt surfersdorpje dat bekend staat om haar hoge golven en spectaculaire zandduinen. Ook als je niet van surfen houdt is het er genieten van de mooie stranden en bezienswaardigheden. Hier maak je op een onvergetelijke manier kennis met de lokale gebruiken en tradities en kun je uitstapjes maken naar de Cham torens en de grootste liggende boeddha van Vietnam.

Nha Trang

De bekendste kustplaats van Vietnam heeft een langgerekt zandstrand en een gezellige boulevard. Nha Trang is een van de betere bestemmingen om te snorkelen in Vietnam, want je kunt excursies maken naar het ongerepte Whale Island. Wie even genoeg heeft het van het zand kan ook uitstapjes maken naar erfgoed in de omgeving en bijvoorbeeld de Ba Ho waterval.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hoi An

Hoi An is een koloniaal vissersdorpje dat uitgroeide tot een van de populairste bestemmingen van het land. Met een sfeervol historisch centrum dat op de UNESCO-lijst staat, een fijn zandstrand en zowel luxe resorts als budget-hutjes langs de kustlijn is dat meer dan terecht.

Doc Let

Is het strand van Nha Trang je iets te druk, dan kun je beter een stukje verder reizen. Naar Doc Let bijvoorbeeld, gelegen op een uurtje rijden van Nha Trang. Hier vind je parelwitte zandstranden, glashelder water en maar heel weinig andere toeristen. Volkomen terecht een van de mooiste stranden van Vietnam.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ho Coc

In de categorie paradijselijke stranden: Ho Coc Beach. Het strand van Ho Coc is gelegen in een mooie baai met uitzicht over de omliggende heuvels. Deze onverdorven plek kent maar weinig bebouwing en met name doordeweeks kom je er bijna niemand tegen. Bijkomend voordeel: Ho Coc is uitstekend bereikbaar vanuit Ho Chi Minh City en daarmee een ideaal toevluchtsoord!

Ca Na

Ooit was Ca Na een koninklijk toevluchtsoord waar royalty kwam vissen en jagen. Tegenwoordig staat dit charmante vissersdorpje bekend om haar prachtige stranden en vrij ruige kustlijn met grote rotsblokken. Alleen de reis ernaartoe is al de moeite waard: het stuk tussen Phan Rang en Ca Na is een aaneenschakeling van woeste rotsklippen en prachtige uitzichtpunten.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Top familiereizen naar Vietnam

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs