Home
Familiereizen

Familiereizen

Familiereizen of gezinsreizen zijn er speciaal voor ouders die samen met de kinderen een rondreis willen maken in een ver land. Want als je kinderen krijgt wil dat niet zeggen dat je geen verre reizen meer kan maken. Integendeel! De laatste jaren is het maken van een familiereis steeds populairder geworden. Er zijn inmiddels talloze landen die je samen met de kids kunt ontdekken. Bijvoorbeeld een familiereis Azië, Afrika of Zuid-Amerika. En er zijn reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van verre reizen met kinderen. Zo ben je verzekerd van een veilige gezinsreis. De bestemmingen, hotels en uitstapjes zijn voor zowel de ouders als de kinderen leuk. Een avontuurlijke familierondreis maken is een onvergetelijke ervaring!

Verre reis met kinderen?

Het maken van een verre reis met kinderen klinkt niet iedereen even aantrekkelijk in de oren. Sommige ouders denken dat je na het krijgen van kinderen het rondreizen wel kunt vergeten. Maar dat is niet het geval! In plaats van de typische kampeervakantie in Frankrijk of gezinsvakantie in eigen land kun je ook prima een verre en avontuurlijke reis maken, samen met de kinderen!

Waarschijnlijk schieten vragen als "Is het wel veilig?" en "Is het wel leuk voor de kinderen?" je door het hoofd. Als je een familiereis boekt bij een gespecialiseerde familiereis organisatie dan hoef je je daar echter helemaal geen zorgen over te maken. Er zijn meerdere reisbureaus die een verre reis met kind of zelfs verre reis met baby organiseren. Ze regelen een veilige en kindvriendelijke gezinsreis naar een kindvriendelijke bestemming en zorgen voor een gezonde mix van avontuur en ontspanning voor ouders en kind. De landen waarnaar verre reizen met kinderen worden georganiseerd zijn hierop ook uitgezocht.

Natuurlijk zien verre reizen met kids er anders uit dan wanneer je met zijn tweeën gaat backpacken. Het reistempo ligt bijvoorbeeld wat lager om ervoor te zorgen dat de kinderen alle indrukken van de dag kunnen verwerken. En je slaapt niet in een goedkoop hostel, maar zult overnachten in een kindvriendelijk hotel, appartement of kampeerlokatie met voldoende rust en ruimte voor het kind. Vaak zal daar bijvoorbeeld een zwembad bijzitten voor de kinderen om in te spelen.

Bij reizen met kids staat de veiligheid staat voorop. De gehele rondreis wordt zo veilig en kindvriendelijk mogelijk georganiseerd. Dat betekent gelukkig niet dat je geen leuke dingen doet. Want de familiereizen zitten doorgaans vol met leuke activiteiten en bezienswaardigheden! De uitstapjes worden bovendien op de leeftijd van het kind afgestemd. Er wordt rekening gehouden met de leeftijd en de belevingswereld van het kind. Een reis naar een ver land is voor een kind ook erg leerzaam door alle nieuwe indrukken en belevenissen Een familiereis is een geweldige manier om met het gezin een exotisch land te bezoeken!

Welke familiereis boeken?

Door de toenemende populariteit van familierondreizen is er ook steeds meer keus. Je kunt de verre reizen met kinderen boeken naar vele verre bestemmingen en er zijn ook meerdere soorten familiereizen. Zo kun je een actieve familiereis, een avontuurlijke familiereis of juist een familiereis met de nadruk op ontspanning boeken. Of misschien wil je wel een kampeervakantie? Dit is een outdoorvakantie waarbij je lekker veel in de natuur bent met de kinderen.

Weet je al waar je graag met de kinderen op vakantie wilt gaan? Dan kun je kiezen uit een individuele familiereis of een familie groepsrondreis. Als je een individuele gezinsreis maakt dan reis je alleen met je eigen gezin door een bepaald land of regio. Kies je voor een familie groepsrondreis dan reis je samen met enkele andere families. Beide soorten gezinsvakanties hebben voor- en nadelen. Het grote voordeel van individuele familiereizen is dat je de reis geheel op maat kunt samenstellen en je ook tijdens de reis geheel vrij bent. Bij familie groepsrondreizen heb je de gezelligheid van andere gezinnen waarmee je de rondreis maakt. Dit is voor de kinderen ook leuk, omdat ze dan leeftijdsgenoten om zich heen hebben. Daarnaast zijn familie groepsrondreizen goedkoper dan individuele gezinsreizen. Een familiereis wordt tegenwoordig trouwens ook vaak een kidsreis genoemd.

Mocht je nog geen idee hebben waar je naartoe wilt met je gezin, neem dan eens een kijkje bij de bestemmingen op Familiereis.nl. Ga bijvoorbeeld op safari met de kinderen in Zuid-Afrika, geniet van de afwisselende natuur en mooie stranden in Thailand of ga boomslingeren in de jungle van Costa Rica!

De prijzen, reizen en reisorganisaties vergelijk je eenvoudig bij Zoek & boek. Ben je eruit? Je familiereis kun je dan eenvoudig online boeken. Via de website van de reisorganisatie lees je precies wat de kosten zijn, wat het reisschema is en waar jullie verblijven. Kijk ook zeker bij de aanbiedingen of er een goedkope familiereis bij zit en hou ook zeker de website van de reisorganisaties in de gaten voor een goede last-minute aanbieding of korting voor je gezinsvakantie!