Home
Blog
Bestemmingen
Dit zijn de 5 mooiste autoroutes in Zuid Afrika

Dit zijn de 5 mooiste autoroutes in Zuid Afrika

1 minuut leestijd
Dit zijn de 5 mooiste autoroutes in Zuid Afrika

Zuid Afrika bestemming voor een onvergetelijke roadtrip is Zuid-Afrika! Een land van extremen, met duizelingwekkend mooie natuur, wildlife en een grillige kustlijn. Inspiratie nodig voor een mooie rondreis? We helpen je op weg met 5 road trips in Zuid-Afrika die niet op je lijstje mogen ontbreken.

1. Tuinroute

Veruit de bekendste autoroute van Zuid-Afrika is de Tuinroute, een prachtige rondreis die langs enkele hoogtepunten van het land komt. De kustroute combineert grillige kustlijnen met charmante badplaatsjes en onderweg kun je stoppen bij lokale wijnboeren of het Addo Elephant Park (aanrader!). De Tuinroute loopt van Mossel Bay tot Jeffreys Bay en omvat een kleine 700 kilometer aan asfalt.

2. Panoramaroute

Houd je van ruige natuur en spectaculaire vergezichten? De Panoramaroute doorkruist een bergachtig gebied met bijzondere rotsformaties en prachtige watervallen. De route start bij het plaatsje Graskop en leidt je langs natuurlijke hoogtepunten zoals God’s Windor, Blyde River Canyon en Bourke’s Potholes. De Panoramaroute ligt bovendien erg gunstig ten opzichte van het Kruger National Park, dus valt uitstekend te combineren.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

3. Route 62

Route 62 is met 850 kilometer de langste wijnroute ter wereld. Deze prachtige road trip loopt van Kaapstad naar Port Elizabeth en is daarmee een smakelijk alternatief voor de Tuinroute. Deze road trip wordt gekenmerkt door prachtige natuurlandschappen afgewisseld met eindeloze wijnvelden. Proost!

4. Swartberg Pass

Niets dan lof over de prachtige Swartberg Pass. Deze bergpass verbindt Oudtshoorn met Prince Albert en is een kleine omweg zeker waard. Via een 27 kilometer lange, onverharde weg word je meegenomen naar een prachtig uitzichtpunt dat is gelegen op zo’n 1583 meter. Onderweg kom je langs uitgestrekte vlaktes en struisvogelfarms, en vanaf de top is het eindeloos uitkijken over een indrukwekkend heuvellandschap.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

5. Sani Pass

De hoogste bergpas van Zuid-Afrika is de Sani Pass, gelegen in het kosten van het land. Deze bergpas verbindt Zuid-Afrika met Lesotho en omvat stijle wegen en spectaculaire haarspeldbochten. De weg is alleen te bereiken met een 4x4 en vergeet ook niet je paspoort in te pakken. Net over de grens van Lesotho is een restaurant waar je kan pauzeren met uitzicht op beide landen. En geloof ons: dat is absoluut de moeite waard.

Top familiereizen naar Zuid-Afrika

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs