Home
Blog
Bestemmingen
Op expeditie door Bali

Op expeditie door Bali

op 21 augustus 2014
1 minuut leestijd
Op expeditie door Bali

Klinkt dat iets te avontuurlijk? Op een eiland als Bali, dat wellicht wel een van de meest kindvriendelijke bestemmingen is voor (kleine) kinderen, is dit vooral heel leuk!

Klinkt dat iets te avontuurlijk? Op een eiland als Bali, dat wellicht wel een van de meest kindvriendelijke bestemmingen is voor (kleine) kinderen, is dit vooral heel leuk. Ga met het gezin op expeditie langs kruidnagelpad en leer hoe kruiden en fruitsoorten groeien... terwijl je hopt over dijkjes van rijstvelden.

Kindvriendelijk

Bali is wat verder vliegen dan veel andere bestemmingen, maar ter plekke hoef je vaak niet meer dan 2 uur te reizen voor een nieuwe ontdekkingsplek. Slapen doe je in kleinschalige hotels in bungalowstijl met tropische tuin en zwembad. Maar bovenal, je kinderen zullen op handen gedragen worden door de Balinezen.

Authentiek binnenland

Laat na aankomst de populaire stranden van het zuiden achter je en trek de binnenlanden in. Zo beland je in een authentieke wereld; bergdorpjes aan de voet van de vulkaan, gelegen tussen glooiende rijstterasssen. Hier scharrelen de kippen rond, spelen kinderen voetbal met een zelfgemaakte bal en word er op het land hard gewerkt om de oogst binnen te halen. Vanuit je eigen houten cottage op palen laat je je kinderen het echte Bali ontdekken.

Dan begint de expeditie. Stevige schoenen worden ondergebonden en het speurboekje gaat mee in de rugzak. Gids Gabon haalt je op voor een wandeling langs plantages. Ook wijzelf werden verrast na het zien hoe kaneel groeit en de uitleg hoe rijst verbouwd wordt. Ruiken aan nootmuskaat, cacaonbonen plukken, met onderweg hier en daar wat klimmen en klauteren. Een echte kids-expeditie.

Expeditie kruidnagelpad is een bouwsteen van reisorganisatie BaliKids, onderdeel van RiksjaKids. Met behulp van bouwstenen, die je kan combineren stel je je eigen reis samen. De reisspecialisten van BaliKids hebben zelf ook met hun kinderen door Bali gereisd en adviseren je graag uit eigen ervaring.

Relevante reisorganisaties