Home
Blog
Steden
De leukste Chinatowns wereldwijd

De leukste Chinatowns wereldwijd

1 minuut leestijd
De leukste Chinatowns wereldwijd

De Chinezen zijn een reislustig volk en overal ter wereld vind je bruisende Chinese wijken waar je kennismaakt met de lokale gebruiken. Van Thailand tot de Verenigde Staten en van Singapore tot Den Haag: dit zijn wat ons betreft de leukste Chinatowns wereldwijd.

Singapore

Chinatown in Singapore is verrassend groot en heeft zowel hippe restaurants met internationale kaart als een kleurrijke markt waar je goedkope souvenirs en grote kommen met noodles kan scoren. In de wijk zijn meerdere tempels te bezoeken, waaronder de indrukwekkende Buddha Tooth Relic Temple, waar je een tand van wijlen Boeddha kan bekijken.

Chinatown Singapore
Chinatown Singapore

Manilla

Tempels, noodles en dubieuze gerechten: Chinatown in Manilla is Beijing in het klein. Niet zo gek, want de geschiedenis van de oudste Chinatown ter wereld gaat 400 jaar terug. De officiële naam van de wijk is Binondo en vormt het hart van de Chinese gemeenschap in Manilla. Je proeft er de authentieke smaken kan er steengoede dim sum eten. Kijk wel uit voor de soep met stierenballen…

San Francisco

De oudste Chinese wijk van heel Noord-Amerika is Chinatown in San Francisco. Je vindt er veel restaurants, winkeltjes vol snuisterijen, massagesalons en stomerijen. Straten zijn versierd met rode lampionnetjes en de Pekingeend smaakt er bijna net zo lekker als in Beijing. Hier waan je je regelmatig even aan de andere kant van de wereld. In San Fran moet je sowieso een bezoekje brengen aan de Golden Gate Fortune Cookie Factory, waar de koekjes voor je neus worden gevouwen.

Chinatown San Francisco
Chinatown San Francisco

Chinatown, Bangkok
Chinatown, Bangkok

Bangkok

Een must visit in Bangkok is het kleurrijke Chinatown, dat tot de grootste Chinese wijken ter wereld behoort. Leuk om overdag even rond te kijken, maar je moet vooral 's avonds terugkomen voor het street food paradijs langs Yaowarat Road. In de avonduren verandert deze straat in een bruisende massa van mensen en eetstalletjes, en kun je voor een klein prijsje aanschuiven aan de lange tafels.

Kuala Lumpur

Chinatown in Kuala Lumpur laat zich samenvatten in één straat: Petaling Street. Deze overdekte winkelstraat verandert na zonsondergang in een bruisende markt waar je prullaria uit China kan kopen en street food kan eten bij stalletjes op straat. Het is er doorgaans een drukte van jewelste, een bonte mix van toeristen en locals.

Den Haag

En laten we vooral ons eigen land niet vergeten. Chinatown in Den Haag mag dan minder groot zijn dan elders ter wereld, het is het beste alternatief in de directe omgeving. Hier vind je massagesalons, toko's en uitstekende Aziatische restaurants, want Chinatown in Den Haag omvat veel meer dan alleen China. Plan je bezoek tijdens Chinees Nieuwjaar, want dan bruist het hier zoals in Azië.

Reisorganisaties met reizen

Meer blogs