Albanië

Strand in Albanië

Familiereis Albanië

Met kinderen naar Albanië is uniek!

Een gave bestemming in Europa waar je weinig toeristen tegen het lijf loopt? Dat is Albanië! Het is bovendien een relatief goedkope bestemming en er is veel te zien. Met kinderen kun je ook prima reizen in Albanië. Het Balkanland ligt direct aan de Ionische en Adriatische Zee en dat maakt het een unieke strandvakantiebestemming. En sportieve gezinnen raken hier trouwens ook niet uitgekeken.

Albanië is de perfecte bestemming voor avontuurlijke gezinnen. Je reist vanaf Schiphol rechtstreeks naar de hoofdstad Tirana. De mensen zijn ontzettend gastvrij en het land is veilig. Niet iedereen spreekt vloeiend Engels, maar met handen en voeten kom je natuurlijk een heel eind. De natuur is fantastisch in Albanië en veel gezinnen huren een auto om het land te ontdekken. Zo kom je eenvoudig op plekken als de Albanese Alpen met torenhoge bergen, of Kanionet e Osumit in de binnenlanden.

Langs de kust is ook heel wat te bekijken. Zo ligt het Nationaal park Butrint helemaal in het zuiden van het land en in het landschap ontdek je archeologische opgravingen. Zo zijn er vondsten gedaan uit de Romeinse en middeleeuwse tijd! Voor een heerlijke tijd aan zee kun je het paradijselijke Ksamil bezoeken. Het water is hier azuurblauw en het zand hagelwit! Je zou haast denken dat je op vakantie aan de andere kant van de wereld bent! Met zoveel natuurschoon, mooie stranden en culturele uitstapjes, geniet je in Albanië van een onvergetelijke vakantie.

Vlag:
Hoofdstad:
Tirana
Inwoners:
2.811.666
Oppervlakte:
28.748 km2
Beste reistijd:
mei t/m september
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
3:45 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
7/10
Strand
8/10
Steden
6/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Albanië

Reisorganisaties met reizen naar Albanië

Reizen naar Albanië

Beoordelingen van Albanië

Wat zijn de Albanië ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Albanië.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.