Home
Blog

Reisinspiratie

· Redactie
Familiereis langs berghutten Zwitserland
Stel, je wilt een actieve reis met de hele familie gaan ondernemen, maar je hebt nog geen idee hoe die reis er precies moet gaan uitzien. Reis dan af naar Zwitserland, want daar hebben ze alvast een bijzonder sportieve familiereis voor je bedacht, namelijk een berghuttenwandeling die je samen met de kinderen kunt gaan ondernemen.
· Redactie
Met de kids op familiereis naar New York
Stel: je bent dol op het maken van een stedentrip en zou best een keer naar New York willen, maar je hebt ook kinderen en je denkt dat een reis naar New York niet leuk is voor de kids. Think again, want ‘The Big Apple’ is echt niet alleen leuk voor volwassenen.
· Redactie
Met de familie naar Magic Mountain
Wat is er nou leuker dan tijdens een familiereis ook met het hele gezin naar een pretpark te gaan? Nu vind je pretparken overal ter wereld en in de meest uiteenlopende vormen. Met kleine kinderen is een bezoek aan Legoland bijvoorbeeld leuk, maar als de kids al wat groter zijn, dan is een pretpark als Six Flags Magic Mountain echt te gek.
· Redactie
Familiereis maar dan anders
Met het hele gezin naar een Spaanse costa reizen of in Frankrijk op de camping gaan staan, dat is natuurlijk hartstikke leuk maar dat doen al heel veel vakantiegangers. Kies eens voor een andere familiereis en laat je verrassen door een wat minder voor de hand liggende bestemming. Lonely Planet koos alvast de beste bestemmingen voor een familiereis voor je uit.
· Redactie
Mexico perfect voor familiereis
Mexico … de naam alleen al doet je denken aan swingende feesten, zonovergoten stranden en alle andere dingen die een vakantie zo leuk maken. Mexico is een prima bestemming voor een singles reis of om met zijn tweetjes naartoe te gaan, maar het is ook een perfect land voor een familiereis.
· Redactie
Familiereis met drie generaties
Toen je nog jong was, vond je het misschien een beetje suf om met je ouders op vakantie te gaan, maar tegenwoordig is het helemaal hip om samen met je familie van een vakantie te genieten! De familievakantie van ouders en kids wordt tegenwoordig namelijk steeds vaker uitgebreid, zodat ook  opa en oma samen met het gezin op vakantie kunnen gaan.
· Redactie
Tropische familiereis in Duitsland
Als je samen met de familie graag even de warmte wilt opzoeken dan hoef je tegenwoordig helemaal niet meer zo gek ver van huis te reizen. Tenminste, als je het niet erg vindt om indoor te recreëren. Nabij de Duitse stad Berlijn vind je namelijk het grootste indoor waterparadijs ter wereld! Compleet met aangename en zelfs tropische temperaturen.
· Redactie
Betaalbare familiereis met Baobab
Wil je graag een bijzondere familiereis ondernemen, maar is je budget beperkt? Snuffel dan eens tussen de aanbiedingen van Baobab Reizen! De aanbiedingen worden door Baobab Reizen ook wel ‘kansreizen’ genoemd en bestaan uit bijzonder betaalbare rondreizen voor het hele gezin.
· Redactie
Familiereizen door crisis extra populair
Samenzijn en samen leuke dingen beleven, dat is voor veel mensen een belangrijke reden om een familiereis te ondernemen. Uit een groot onderzoek dat onder 6.000 Europeanen werd gehouden, is gebleken dat ‘echt’ tijd met elkaar doorbrengen in deze periode van economische crisis belangrijk wordt gevonden.
· Redactie
Met de kids naar de VS
De ‘States’ zijn niet alleen een te gekke bestemming voor volwassenen, maar in de Verenigde Staten zullen ook de kids het prima naar hun zin hebben. Amerika is dan ook een bijzonder geschikte bestemming voor een geslaagde familiereis.
· Redactie
Naar China met Koning Aap
Op school allerlei weetjes over de wereld uit boekjes leren, is natuurlijk erg leerzaam, maar kinderen vinden het veel leuker om met eigen ogen iets te kunnen bewonderen. Daarom is het maken van een (verre) familiereis met het hele gezin een goede gelegenheid om de kids spelenderwijs iets over de wereld te leren.
· Redactie
De Caravana voor een familievakantie op de camping
Toegegeven, het is niet iets voor iedereen, maar als je van kamperen houdt, dan is dit wel dé manier voor het vieren van een familievakantie. Voor wie zich alvast wil oriënteren op kampeergebied, is er de Caravana, een beurs waar je vandaag en morgen nog terecht kunt voor de laatste nieuwtjes op het gebied van kamperen.
· Redactie
Awards voor meest kindvriendelijke vakantieaanbieders
Op de vakantiebeurs die de afgelopen week weer in de Jaarbeurs in Utrecht is gehouden, werd bekendgemaakt welke reisorganisatie de winnaar is van de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Award. Deze Award wordt uitgereikt aan de reisorganisatie die - volgens een vakkundige jury van reiservaringsdeskundige kinderen en ouders - het meest kindvriendelijk is.
· Redactie
De vriendelijkste steden voor een familiereis
Als je met je een familiereis gaat ondernemen, dan wil je natuurlijk wel naar een bestemming reizen waar je vriendelijk wordt bejegend. Dat is niet alleen voor jezelf prettig, maar heeft ook een positief effect op je kinderen. Wat zijn in dit kader dan eigenlijk goede steden om naartoe te reizen?
· Redactie
Familiereis naar Tenerife
Voor een heerlijke vakantie is een familiereis naar Tenerife altijd een leuk idee. Het hele gezin zal zich op Tenerife prima weten te vermaken en of je nu in de zomer of in de wintermaanden naar dit Canarische eiland (Spanje) vliegt, je kunt er altijd genieten van veel zon en heerlijke temperaturen.
· Redactie
Naar Stockholm met de kids
Je zou het misschien niet direct verwachten, maar de hoofdstad van Zweden, het mooie Stockholm, is een perfecte bestemming voor een familiereis. De Zweedse hoofdstad heeft namelijk allerlei leuke bezienswaardigheden die ook de kids geboeid zullen weten te houden.
· Redactie
Veel mensen met Kerst op vakantie
De kerstvakantie is een populaire periode om er met het hele gezin even gezellig op uit te trekken. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen verwacht dar er in de komende vakantieperiode, dus in de periode van 22 december tot en met 6 januari, zo’n 800.000 Nederlanders op uit zullen trekken.
· Redactie
Avontuurlijke familiereizen in Marokko
Je kunt een reis met het hele gezin zo spannend maken als jij zelf wilt. Als je het liever voorspelbaar en dicht bij huis houdt, dan is een weekje Zuid-Frankrijk of een verblijf aan een van de meren in het noorden van Italië een leuk idee. Voor de meer avontuurlijk ingestelde reislustigen, zijn de volgende familiereizen naar Marokko leuke mogelijkheden.
· Redactie
Sawadee Familieavontuur
Heb jij zin om er eens gezellig met het hele gezin op uit te trekken? Zou je weleens lekker een dag of tien, of misschien wel langer, in een ver land op zoek willen gaan naar de mooiste stranden, de meest indrukwekkende wilde dieren of de hoogste bergen? Ben jij, kortom, op zoek naar een leuk familieavontuur? Kijk dan eens bij het reisaanbod van Sawadee Familieavontuur.